A szivárványszínű, árpádsávos ellenzék veszélyt jelentene a megyére a szóvivő szerint

Hiteles, elismert, együttműködő, a közösségi érdeket szem előtt tartó emberekre kérte a voksok leadását dr. Vinnai Győző, a 2. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Pénteki sajtótájékoztatójukon a FIDESZ-KDNP megyei listavezetője, Seszták Oszkár hozzátette: az ellenzék csak hadállást akar a kormánnyal szemben, noha az önkormányzati választásnak nincs ilyen tétje, csak az, hogy a helyi közösségek alkalmas vezetőket válasszanak. A megyei közgyűlés elnöke szerint fejlődési pályán van az ország, és a rendszerváltozás óta még nem olyan mozgástere és kiszámítható, megbízható, nyugodt működése az önkormányzatoknak, mint most, a 2010-es években. Seszták Oszkár szerint a felívelő szakasz folytatódhat, melynek újabb elemei például a bölcsődék kiemelt fejlesztése és a Magyar Falu Program. Hollik István kormányszóvivő hozzátette: a megyei közgyűlési választásokra az ellenzéki oldalon a 2010 előtt az országot egyszer már tönkretevő baloldalhoz csatlakozott a Jobbik, így egy szivárványszínű, árpádsávos koalíció jött létre, mely komoly veszélyt jelent. Szerinte ugyanis számukra csak a hatalmi pozíciók elfoglalása a cél a kormánytámadásához, a politikai háborúhoz, amihez hadállásként használnák a megyét, átverve a választókat, megtörve a megye fejlesztését, aminek a vesztesei az itt élők lennének, Hollik István úgy látja: az elmúlt 9 év FIDESZ-KDNP kormányzásának a szemmel láthatóan legnagyobb fejlesztését ez a megye hajtotta végre, ami a kormányzat, a megyei önkormányzat, a települések és legfőképpen az itt élő emberek érdeme, melyre közösen lehetnek rá büszkék, így nagyon nagy tétje van a választásoknak.

Hollik István kormányszóvivő elmondta:

Az a tétje, hogy ezen a fejlődési pályán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tovább tud-e menni. Azok a fejlesztések, amik megindultak, tovább tudnak-e folytatódni. Az Elnök Úr említett is néhány olyan futó projektet, amiről minden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő látja, hogy fontosak, és nem szabadna, hogy ezek a fejlesztések derékba törjenek egy politikai változás miatt. Tehát azon túl, hogy a településeken jó polgármestereket kell választani – a FIDESZ-KDNP jelöltjei alkalmas jelöltek –, amellett nagyon fontos az, hogy a megye élére is jó testületet és egy alkalmas vezetőt találjunk.