A színek üzenete – Vas Krisztina kiállítása a Vasutas Művelődési Házban

Gyermekként már képregényeket rajzolt, versenyekre járt, majd csatlakozott a Benczúr festőkörhöz Vas Krisztina, akinek első kiállítása október 24-én nyílt meg a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban, Nyíregyházán. A magát hobbifestőnek valló angol és francia szakos tanárnő jelenleg Franciaországban él, gyökerei azonban Nyíregyházához kötik, egykor a Zrínyi Ilona Gimnázium diákja volt.

Vas Krisztina első kiállítása ’A színek üzenete’ címet kapta, nem véletlenül. A művész egyik célja a tárlattal, hogy azok, akik megtekintik a festményeket, jó hangulatot, színes élményt, kellemes benyomást kaphassanak.

A színek üzenete címet viselő kiállítás november 25-ig tekinthető meg a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban, ezt követően a művész újabb tárlatot tervez – más alkotásokból, már Franciaországban.

Vas Krisztina kiállítása mellett is érdemes figyelemmel kísérni a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár programkínálatát, hiszen ősszel többek között még koncertekkel és vasúti kiállítással is készülnek, decemberben pedig a hagyományokhoz hűen a Mikulás is megérkezik, erről már Gabányi Ferenc közművelődési szakember számolt be.