A stabilitás és a növekedés költségvetése

A frakcióvezető hozzátette, ebben még nincsenek benne a várhatóan az év első felében kiírt pályázatok által elnyerhető források. A fejlesztések kapcsán kiemelte, hogy az aktuális uniós pénzügyi ciklusban alaphelyzetben 25 milliárd forint áll Nyíregyháza, mint megyei jogú város rendelkezésére 2020-ig, ebből idén mintegy 7 milliárd felhasználására nyílik esély.
A szociális rendelet módosítása kapcsán Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte, ugyan bizonyos térítési formák a járási hivatalhoz kerülnek át, ám az eddig a város által adott támogatások megmaradnak. Ilyenből több mint tízfajta van, a célra 300 millió forintot különítettek el a költségvetésben. Jászai Menyhért hozzátette, új adót sem vezettek be azért, hogy a rendszert üzemeltetni tudják.

– Lakhatási támogatás, méltányossági ápolási díj, adósságkezelési szolgáltatás, gyógyszertámogatás, rendkívüli települési támogatás, hogy ha valaki olyan élethelyzetbe kerül, hogy azonnal segítségre van szüksége – mondta Jászai Menyhért alpolgármester. – Tehát azok a korábbi támogatási elemek, amik voltak, mind megmaradnak, csak másképpen nevezzük. Most úgy hívjuk őket, hogy települési támogatás. Mik voltak az apróbb pozitív változások? Például több esetben fogunk tudni helyszíni szemlét tartani, megvizsgálni a körülményeket, környezettanulmányt végezni, hogy megalapozott, célzott legyen az a segély igénybevétele.