A Sóstói úton járva... (III.)

A Sóstói úton található Bencs Villa – elhelyezkedéséből adódóan – különleges szereppel bír, hiszen ez az út köti össze a belvárost és Sóstógyógyfürdő természeti adottságait, valamint a településrészen található turisztikai attrakciókat. A vendégforgalom jelentős része itt zajlik, autóval, kerékpáron, tömegközlekedési eszközön.

A Sóstói úton elhelyezkedő és a projekt során megújuló villa könnyen bevonható lesz a turisztikai vérkeringésbe.

Olyan kulturális turisztikai kínálat jön létre, amely jól integrálható a meglévő kínálatba, hiszen a létrejövő attrakció több olyan funkciót is ellát majd, amely könnyű fizikai elérhetősége miatt a nagyközönség által látogatható kulturális és látogatóközpontként funkcionál, de megjelenik rendezvények, fogadások, reprezentatív közösségi események, üzleti tárgyalások kiváló színhelyeként is. Különböző élményelemek mentén alakulnak ki a szolgáltatások.

A lehetőségek háza

A villa épületének belső térszerkezete és a csatlakozó kert tagoltsága lehetőséget ad állandó és ideiglenes kiállítások berendezésére, a századforduló és századelő nagypolgári enteriőrjét megidéző terek, valamint a Sóstói út és a kert bejárható kialakítására.

A kialakított korhű enteriőrök hátterében 21. századi infrastruktúra segíti az élmények minél intenzívebb megélését.

A projekt során a különböző tematikák mentén megvalósuló tartalmi megújulás biztosíthatja, hogy a Bencs Villa – ez a különleges épület – a jelenleginél hangsúlyosabb szerepet töltsön be a város kulturális és turisztikai életében, segíthet abban, hogy általa jobban megértsük múltunkat, kellően tiszteljük épített és természeti örökségünket.