A sóstóhegyiek is mozdulnak!
Sóstóhegyen is sportolhatnak a mozogni vágyók, hiszen a Mozdulj Nyíregyháza! gerinctornája a városrészben nyújt kikapcsolódási lehetőséget az ott élőknek. A torna a helyi önkormányzati képviselő kezdeményezésére jött létre, akinek az volt a célja, hogy a sóstóhegyiek lakóhelyükön mozogjanak.

Zsúfolásig megtelt kedd este a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Általános Iskola tornaterme. Helyi mozogni vágyó hölgyek követték a gyógytornász utasításait a Mozdulj Nyíregyháza! gerinctornáján. A népszerű program 2016 szeptemberében csatlakozott a Nyíregyházán kínált ingyenes mozgásformákhoz. A helyi önkormányzati képviselőt tavaly tavasszal keresték meg a Sóstóhegyen lakók azzal, hogy a városban oly népszerű program egy eseménye kerüljön ki a városrészbe is. Lelkes szervezőmunkát és lakossági felméréseket követően 2016 szeptember elején kezdték meg a mozogni vágyók a sportolást. Az ingyenes programra így a sóstóhegyieknek nem kell a városba utazni.

 

Házhoz jött a program

 

Ágoston Ildikó, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője azt mondta, neki mindenképpen nagyon fontos volt, hogy a program elinduljon.

További képekért kattintson a fotóra!

A képviselő hozzátette, úgy gondolja, a helyieknek azért jelentős, mert bár csak 5-6-8 kilométer választja el Sóstóhegyet Nyíregyházától, de nem mindenki tud felülni a buszra és bemenni egy-egy programra.

Az ingyenes mozgásos lehetőséget a helyiek hamar megszerették.

 

16 mozgásforma

 

A gerinctorna a nyári szünet előtt, június 1-ig fogadja Sóstóhegyen az egészségükért tenni akarókat. Ezzel a programmal együtt összesen 16 ingyenes mozgásforma fogadja a mozogni vágyókat Nyíregyházán. A 2013-ban útnak indult tömegsport az Önkormányzat önként vállalt feladata, amely mozgásra ösztönzi a város lakóit, a hét minden napján, különböző helyszíneken.

ME.

(Fotó: Trifonov Éva)