A ruha ígérete...

A kislányok – még manapság is – meséken nőnek fel, ugyanúgy, ahogy annak idején mi magunk, sőt a nagyszüleink is. Olyanokon, amelyben a főhős rendszerint megmenti szerelmét. A díszlet változik csak, a szereplők – ha más nevet viselnek is – maradnak. Az oltár előtt állva az esküvő napján két dolog fontos igazán, az egyik, hogy a választottunk az igazi legyen, még ha nem is tökéletes. A másik pedig a menyasszonyi ruha. Utóbbival kapcsolatban azonban egyetlen követelmény létezik, csakis tökéletes lehet.

Ifjú feleségként magam is átéltem a ruhaválasztás nehézségeit. Bár minden percét élveztem, még hozzáértőként is akadtak nehézségeim, pedig a világ azon pontján válogathattam, ahol az esküvő az élet egyik legszínpompásabb ceremóniája, így mindenből, ami az ünnepséghez köthető, hihetetlen árubőség van. A kínálat azonban gyakran nem egyezik az elképzeléseinkkel. A legtöbb menyasszony a fejében az ideálisnak tűnő ruha képével indul felfedezőútra. Sajnos sokan nem veszik figyelembe, hogy a vágyott darab nemcsak fazonban, de színárnyalatában sem passzol testalkatukhoz, bőrük, hajuk, szemük színéhez. Ha tudjuk milyen álmaink ruhája, vigyük magunkkal a magazint, amelyben találtuk, vagy a róla készült fényképet. Ugyanakkor a ruhaválasztás a tökéletes megtalálásáról szól, azt pedig keresni kell. Próbáljunk fel minél többet, még ha nem is nagyon egyezik az elképzeléseinkkel, s semmiképpen se döntsünk az első üzletben, később ugyanis megbánhatjuk.

[REKLAM]

A fehérnemű és a kiegészítők segítenek meghozni a döntést, éppen ezért ne próbáljunk ruhát legalább a megfelelő melltartó és cipő nélkül. A jobb üzletek erre már odafigyelnek, de nem árt körültekintőnek lenni és egy pánt nélküli darabot, valamint egy kényelmesen magas sarkú cipőt magunkkal vinni a próbákhoz. Ami azonban ennél sokkal fontosabb, az, hogy ki vagy kik kísérnek el bennünket. Még aki kellő önkritikával bír és tisztában van az adottságaival, elképzelései letisztultak, a ruhadömping és a ‘tökéletesnek lenni mindenáron’ érzés, valamint az esetleg irigy barátnők nyomása alatt könnyen elveszítheti értékítéletét. Azt pedig csak őszinte érzésekkel vezérelt családtagok és igaz barátok tehetik helyre. Sőt, a kísérőkkel se essünk túlzásba, egy-két jó szándékú segítővel fantasztikus program lehet a ruhapróba.

Minden menyasszonynak a cél kell lebegjen a szeme előtt, megtalálni a tökéletes ruhadarabot, az élmény ugyanis, amit a nagy napon cserében átélünk, a párunk rajongó tekintete, a szüleink elégedett, büszke mosolya, a barátok elismerő pillantásai... mindent megérnek és boldog örök emlékként életünk végéig velünk maradnak.

Piszár Tünde stíluskommunikátor