A rendőrség is tanévet kezd Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság évek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvételt.

 

AZ ISKOLA RENDŐRE

 

A 2015/2016-os tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program. A megye 137 települése 211 iskolájában 198 rendőr kezdi meg iskolarendőri szolgálatát. A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével.

További képekért kattintson a fotóra!

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: szeptemberben, az iskolakezdés időszakában kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságára, a reggeli és délutáni időszakban azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, a diákok biztonsága érdekében kiemelt jelenlétet biztosítanak.

 

SULIMOPED, ELLEN-SZER ÉS OVIZSARU

 

A rendőrség ebben a tanévben is folytatja a közlekedésbiztonsági vetélkedőket és a „SuliMoped” programot, amelyben 50 diák vehet részt. A több mint 20 éve működő D.A.D.A. program foglalkozásain a megyében 13 oktató tanítja majd az általános iskolás gyerekeket a biztonságos életvitelre. A középiskolai tematikus program, az ELLEN-SZER az elmúlt tanévben témáiban és módszertanában is felfrissült, leginkább a biztonságos internetezés és az új típusú pszichoaktív anyagok veszélyei kerülnek előtérbe. Folytatja működését a 2013 szeptemberében indult „iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat” is.

[REKLAM]

A bűnmegelőzési tanácsadók feladata a szakiskolába vagy szakközépiskolába járó fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme. Felhívják a figyelmet az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, valamint a közlekedésbiztonságra. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az óvodások sem maradnak ki a prevenciós programokból, 90 óvodában működik az „OVIZSARU” program.

F. A.

(Fotó: Trifonov Éva)