A régi légiós távozott, az új rövidesen érkezik - változások a Blue Sharks kosarasainál

Kayel Locke-val még karácsony után bontott szerződést a Nyíregyháza Blue Sharks. Az amerikai légiós a tesztelés során jó teljesítményt nyújtott, később viszont adós maradt a pontokkal, és a mentalitásával sem volt elégedett a szakmai stáb. Locke 10 bajnokin 10,4 pontot, 4,2 lepattanót és 1,3 gólpasszt átlagolt, és a Veszprém elleni találkozó után elköszönt tőle a Blue Sharks. Helyére egy új külföldi kosaras érkezik.

- Egyelőre nincs meg százszázalékosan, hogy ki pótolja az amerikai légióst, folyamatosan egyeztetünk. Én a végsőkig elmegyek egy-egy játékossal kapcsolatban, és a szerződésbontás már csak akkor merül fel, ha nincs más választás. Sajnos Kayel nem akart beilleszkedni a csapatba, nem voltunk elégedettek a hozzáállásával, munkájával, így a váltás mellett döntöttünk - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

Az légiósra szükség lesz a következő hetekben, mivel öt fontos meccset is játszanak a cápák januárban. 8-án az Oroszlány érkezik, majd Cegléden Hepp-kupa mérkőzés következik, a tét a négyes döntőbe kerülés. 19-én a Honvéd vendége lesz a Nyíregyháza, 24-én a Budafokot fogadja a Blue Sharks, 27-én pedig a Vasas ellen lép pályára a fővárosban Siska János együttese.

Dankó László