A rászoruló hallgatókért

Még 1996-ban hozták létre a Rászoruló Hallgatókért Közalapítványt azzal a céllal, hogy támogassák a jó tanulmányi eredményt elérő, ám anyagilag hátrányosabb helyzetben lévő nyíregyházi főiskolásokat, egyetemistákat. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma idén is kiírta azt a pályázatot, amelynek során egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el a felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatók.

 

NYÍREGYHÁZA VISSZAVÁR

 

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, Nyíregyháza egy dinamikusan fejlődő város, egyre több munkaadó települ a városba, így csökken a munkanélküliség. Ezért evidens érdekünk fűződik ahhoz, hogy a felsőfokú oktatási intézmények tehetséges hallgatóit visszacsábítsuk Nyíregyházára, és megélhetést biztosítsunk a számukra. Ez a támogatás egy szerény, de elég hatásos eszköz, hiszen a félévente meghirdetett pályázati összegből a jó tanulók tudnak részesülni.

További képekért kattintson a fotóra!

A pályázat szabályrendszere értelmében a hallgatóknak többek között ötéves nyíregyházi állandó lakcímmel, valamint az első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezni. Emellett legalább jó tanulmányi eredményük van, és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz 57 ezer forintot. A megadott határidőig 47 hallgató nyújtotta be pályázatát, és 44-en feleltek meg a kiírt feltételeknek. A Kuratórium döntése szerint a tanulmányi eredményeik alapján 20 és 50 ezer forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatásban részesültek, amelyeket Jászai Menyhért alpolgármester adott át a városházán. Az alapítvány összesen 1 millió 610 ezer forinttal támogatja a felsőoktatási intézményben tanuló hallgatókat.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)