A rászoruló hallgatók az őszi szemeszterben is részesültek az egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban

A Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány idén is segítette a szociálisan rászoruló, felsőoktatásban tanulókat. Az ősszel kiírt pályázaton sikeresen szereplő 22 hallgató szerda délután a Városháza Bencs termében vehette át a támogatást.

A Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány minden évben kétszer ír ki pályázatot annak érdekében, hogy pénzbeli segítséget nyújtson a felsőfokú tanulmányaikat folytató, rászoruló hallgatók számára. A Városházán dr. Jászai Menyhért alpolgármester, Tóthné Csatlós Ildikó, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője, valamint Dr. Kovács Zoltán a közalapítvány elnöke fogadta a 22 sikeres pályázót. Az elnök elmondta, próbálnak mindenkit elérni, akinek szüksége van a támogatásra.

- A támogatás megjelenik az online felületeinken, a nyíregyházi naplóban és a város honlapján is, illetve nagyon sokan már tudják, és számítanak erre a pályázati lehetőségre. Alapvetően ezek a csatornák azok, amelyeket használunk, de sok esetben egyetemeknek is kiküldjük

– nyilatkozta Dr. Kovács Zoltán a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány elnöke.

Az önkormányzat által életre hívott közalapítvány 1996 óta segíti a diákokat a továbbtanulásukban. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban az a hallgató részesülhet, akinek az első diploma megszerzéséhez szükséges felsőoktatási hallgatói jogviszonya van, előző féléves tanulmányi átlaga jó minősítésű, aki legalább öt éve nyíregyházi lakhellyel rendelkezik, és szociális helyzete alapján rászoruló. Az, hogy egy hallgató mennyi támogatásra jogosult, nagyban függ az adott év pályázati keretösszegétől és a jelentkezők számától.

- Alapvetően a keretünk szabja meg, hogy hány diáknak tudtunk forrást biztosítani. Jelen félévben huszonkét diákot tudunk támogatni, de volt, amikor harminc vagy negyven diákot is tudtunk. Ez mindig attól függ, hogy mennyi pályázónk van. Most huszonkét pályázó volt, aki megfelelt a kritériumoknak és így 40 és 70 ezer forint összeget tudunk fejenként biztosítani számukra

 – tette hozzá az elnök.

A közalapítvány kuratóriuma a tavaszi és az őszi szemeszterre is meghirdeti a pályázatot, így aki úgy gondolja, hogy megfelel a kritériumoknak, élhet a pénzbeli juttatás lehetőségével. A megítélt támogatás szabadon felhasználható.

 

Kapcsolódó galéria

Rászoruló hallgatók támogatása 20231220