A QUEEN Gálán is fellép a Queen Forever Tribute Band! Bemutatkozik a zenekar!
A QUEEN Gálán is fellép a Queen Forever Tribute Band! Bemutatkozik a zenekar!
A QUEEN Gálán is fellép a Queen Forever Tribute Band! Bemutatkozik a zenekar!
A QUEEN Gálán is fellép a Queen Forever Tribute Band! Bemutatkozik a zenekar!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!”

 

A Queen halhatatlan! Ráadásul a 2018-as Bohém Rapszódia című film felbolygatta szinte az egész világot. Azóta már nemcsak a retro zenét játszó rádiócsatornák játsszák a brit együttes dalait és már a fiatalok is tudják, éneklik, dúdolják, sőt szeretik a lehengerlő, erőtől vagy éppen érzelmektől duzzadó Queen-alkotásokat. Nemcsak laikusok, zenekedvelők, hanem sok zenész is rajong a Queen-ért itt, térségünkben is.

Körülbelül egy évvel ezelőtt alakult meg a Queen Forever Tribute Band! A formáció vezetőjével, Kulcsár Sándor billentyűssel beszélgettem:

Olyan zenészeket sikerült magam mellé hívni, akik kitűnően játszanak és tényleg komolyan gondolják. Nincs például az, hogy X vagy Y nem ér rá próbálni. Elkötelezettek, szeretik a Queen-t és ez a lényeg! Először a hangszeres társak voltak meg – ők valamennyien ismerték Fenyvesvölgyi Attila énekest, akiről már én is hallottam. Tudtam, tudtuk, hogy a lehető legjobb embert találtuk meg, hiszen tényleg olyan a hangja, mint Freddie Mercury-nak!

 

Zavarba ejtő a hangbeli hasonlóság, de szerencsére nem várják el Attilától, hogy flitteres, szűk nadrágban vagy éppen citromsárga bőrdzsekiben rója a köröket a színpadon. Itt a zene az, ami magával ragadja az előadót és a hallgatóságot is!

 

Az első koncertünket Ibrányban adtuk, az elmúlt hetekben-hónapokban pedig játszottunk már többek között Nyíregyházán és Balsán is. Szerencsés, áldásos a helyzetünk, hiszen nemcsak mi, hanem az emberek 99%-a ismeri, szereti a Queen slágereket. A Radio Gaga például kihagyhatatlan, a Bohemian Rhapsody-t pedig már-már követelik.

 

A közeljövőben több koncertet is ad a zenekar (Fenyvesvölgyi Attila ének, Kulcsár Sándor billentyű, Lehoczky István gitár, Szalay Szabolcs dobok és Papp Csaba basszusgitár). Augusztus 19-én Ibrányban, 20-án pedig Szabolcs községben játszanak majd a srácok. Sőt, idén a budapesti Queen Gálára is meghívták őket: augusztus 24-én a Legendában lépnek fel!

 

 

Szerző: Rutkai