A pünkösdi hosszú hétvégén is várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark

25 ezer látogatóra számítanak a pünkösdi hosszú hétvégén a Nyíregyházi Állatparkban. A vendégek új kisállatokat is láthatnak majd, gepárd hím érkezett a parkba, illetve kis teve született, de a néhány hetes farkaskölykök is bemutatkoznak.

Nemcsak a megyében élők egyik kedvenc kirándulóhelye a Nyíregyházi Állatpark, az ország minden részéről érkeznek ide látogatók, illetve nagy számban jönnek külföldről is Nyíregyházára, hogy megcsodálhassák ezt a több mint harminchektáros tölgyerdőt és a benne élő több mint ötezer állatot. A hosszú hétvégére készül a park is, meglepetések és új kisállatok is várják a vendégeket.

Gyönyörű az idő, most is nagyon sokan vannak a parkban. Az az igazság, hogy nagyszerűen kezdődött a szezon, ezért fokozottan figyelünk a háromnapos ünnepekre is, így pünkösdre is. 25 ezer embert várunk és ez a 25 ezer ember ad munkát a kollégáknak és ad feladatot az egész parknak, hogy rend és tisztaság legyen, mindent láthassanak a vendégek. Ilyenkor persze előkerülnek meglepetések, 25 éves a Nyíregyházi Állatpark, minden hónapban valamilyen meglepetéssel rukkolunk elő. Most azt tudom mondani, hogy megérkezett az új gepárd hímünk, ő most fog bemutatkozni pünkösdkor, de ma született egy kis teve, őt is láthatják a látogatók. Ha szerencséjük van, a néhány hetes farkaskölykök is előbújnak a kotorékból, és számos kisállat van a Nyíregyházi Állatparkban, például kis zebra, kis madagaszkári makik, kis varik és sorolhatnánk. A pünkösd három napig tart, a legerősebb nálunk a vasárnap és a hétfő. Nagyon sok külföldi vendéget is várunk és a meglepetések sorát gazdagítja majd egy bábszínház is” – nyilatkozta a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László.