A polgári védelmi főfelügyelő lett az év tisztje

Előbb határőrként, majd 2010 óta polgári védelmi tisztként végzi munkáját. Január 20-án az Év polgári védelmi tisztje elismerést vehette át dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagytól, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatójától.

Már gyermekkorában is vonzotta a rendvédelmi pálya, a katonás életforma. Tisza-parti településen, Tuzséron nőtt fel, ahol már fiatalként találkozott a folyó szépségével és veszélyeivel, látta, hogy mit okoz, amikor a víz az úr. A családban egyedüliként választotta a katonai pályát, és az MH Szolnoki Repülőműszaki és Légvédelmi Honvéd Szakközépiskola és Gimnázium növendéke, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar hallgatója lett, ahol mérnök informatika szakon szerzett diplomát.

2002. augusztus 20-án avatták határőr hadnaggyá és került első tiszti beosztásba a Záhonyi Határforgalmi Kirendeltségre, ahol 2010-ig több beosztást is betöltött.
Beosztásaiból fakadó feladatai kapcsán ismerkedett meg a Záhonyi Polgári Védelmi Kirendeltséggel, ahol – az időközben megüresedett kirendeltségvezetői beosztás betöltésére kiírt pályázaton történő sikeres szereplését követően – 2010-ben vezető lett.

Vezetői felfigyeltek szorgalmára és kitartására, így a részére felajánlott kiemelt főreferensi beosztás elfogadásával, az akkori Polgári Veszélyhelyzet-kezelési Osztályra került. Időközben szakmai felsőfokú képesítést szerzett és a veszélyhelyzeti felderítő csoport és a rendészeti vezetővé képző tanfolyamokat is elvégezte.

[REKLAM]

Jelenlegi beosztását 2012 áprilisától tölti be, feladatai közé tartozik a megye polgári védelmi tevékenységének tervezése, szervezése és koordinálása. Kiemelt feladatának tekinti a lakosság körében az önkéntesség eszméjének terjesztését és a lakosság felkészítését az őket körülvevő veszélyforrásokra.
Munkájára hivatásként tekint, amely kitölti mindennapjait. Részt vett a 2010-es Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz során a védekezési feladatok megszervezésében, a 2013. márciusi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendkívüli hóhelyzet okozta károk felszámolásában, a 2014. évi Zala megyei árvíz idején a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kihelyezett operatív törzsében látott el feladatokat.
Szorgalmának és lelkiismeretes munkavégzésének köszönhetően, több alkalommal részesült soron kívüli előléptetésben, különböző jutalmakban, és 2013-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés a bronz emlékérmét adományozta részére.

A három országgal határos megye polgári védelmi főfelügyelője a nemzetközi pályázatokban is otthonosan mozog, mely tevékenységében a szakmai tudása mellett a felsőfokú angol nyelvtudása is segíti a partnerekkel való sikeres együttműködést. Az alezredes irányításával szerveződött újjá a megyei mentőszervezet és került létrehozásra mind a tizenhárom járási mentőcsoport, melyeket több települési önkéntes szervezet követett, melyek mind-mind a közbiztonságot és ezáltal a lakosság biztonságérzetének javulásához járulnak hozzá.

Számos elfoglaltsága mellett négyéves kislánya, a párja és hobbijai adnak feltöltődést a mindennapokhoz, bár a hétvégi vadászat vagy horgászat néha épp' egy rendkívüli esemény miatt marad el.