A Piramis együttes koncertjével zárult a Helló Nyíregyháza!

10 nyelven hangzottak el köszönések a Helló Nyíregyháza! rendezvényén. Összesen 30 ezer 601-en köszöntek és még többen vettek részt a város szezonnyitó turisztikai programján. A belváros utcáiban egész nap szórakoztató programok várták az érdeklődőket, este pedig népszerű dallamok csendültek fel a Kossuth tér nagyszínpadán.

RÉGI, NAGY SLÁGEREIVEL ÉRKEZETT A PIRAMIS

A Piramis együttes koncertjével zárult a Helló Nyíregyháza! programsorozata. A magyar rockzene egyik legendás zenekara régi, nagy slágereivel érkezett a városba. Az 1975-ben alakult Piramis tagjai közül hárman játszanak az együttesben, új tagokkal kiegészülve, de a jól ismert dalokkal lépnek közönség elé.

További képekért kattintson a fotóra!

– Mi azt szerettük volna – és szerintem sikerült is –, hogy a legkevésbé változzon a zenekar imidzse – mondta Gallai Péter. – Azt szeretnénk, hogy aki 30 évvel ezelőtt hallott bennünket, az most is azt kapja, amit akkoriban, tizenéves, huszonéves korában. A technika persze azóta rengeteget fejlődött, minden jobban szól, a hangszerelésen egy kicsit változtattunk, de szándékosan meghagytuk azt a fajta világot, amitől mi híresek lettünk.

MÁIG NÉPSZERŰEK A SLÁGEREK

A Piramis slágerei a mai napig a magyar rock legnépszerűbb dalai közé tartoznak. Az együttes tagjai azt mondják, azért, mert időt állóak.
– A dalok értéket képviselnek – mondta Nyemcsók János. – Aki ismeri a Piramis dalait, az tudja, hogy milyenek a szövegek, aki nem ismeri, annak meg azt mondom, hogy hallgassa meg. Én úgy gondolom, ez az a zenekar, amely egy nagyon erős értéket hozott be a magyar rock-pop piacra.
Az együttes tagjai azt mondják: időről időre felvetődik az ötlet, hogy írjanak egy-két új dalt, de erre egyelőre mégsem készülnek. A közönség a koncerteken úgyis a régi, nagy slágereket szeretné hallani.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)