A piloxing az új õrület

– Kicsit táncolunk, keverve a bokszoláshoz hasonlító elemekkel és a pilates mozdulatsoraival – egyszerûsítette le szerkesztõségünknek a lényeget Lesch Zsófia, aki hétfõnként, este héttõl a Kodály iskola tornatermében izzasztja meg jókedvûen a jelentkezõket. A derû nemcsak a tréner személyiségének köszönhetõ, hanem a csapat erejének is, ami már a legendássá váló zumbaórákon is sokat hozzátesz az élményhez.

 

Fejleszti az állóképességet

 

Bár jó tudni, ez nem táncparti, hanem igazi intervall edzés. – Azért nem kell megijedni – mosolyog Zsófi.

További képekért kattintson a fotóra!

– Igaz, hogy egy órás kardiófitneszben lehet része mindenkinek, de nem kell hozzá „elõzetes” állóképesség, hiszen az aerob jellegû mozgássorozatot bárki a saját tempójában végezheti, s közben meg is állhat. Így, ha valakinek még szerényebb az edzettségi állapota, azért jöjjön, hogy jobb legyen! Legfeljebb a megterhelõbb gyakorlatokat nem csinálja majd az elején olyan intenzíven.

 

Táncolás és zsírégetés

 

Aki pedig még nem hallott róla, ne aggódjon, hiszen Magyarországon még csak három éve ismerik, ûzik ezt a világon egyedülálló mozgáskombinációt, amit egy svéd hölgynek és az õ kreativitásának köszönhetünk. Az elnevezés ugyanis tulajdonképpen betûszó, ami a hölgyek elõtt jól ismert pilates, a box és a táncolás (dancing) keveredésébõl áll össze. Azaz, dehogy áll, nagyon is mozog, aki piloxingozik... Az egyensúlyérzéket fejlesztõ, törzsizmokat erõsítõ gyakorlatok, keményebb, „ökölvívós” elemek, és táncos blokkok váltják egymást. Zsófi lelkesen meséli, hogy az elején felviszik a pulzusszámot, majd késõbb zsírégetõ fázis is következik (szerinte ez is hívó szó lehet sokaknak...), s közben jól is érzik magukat. Pláne utána! Mert a tréner azt ígéri, aki fog járni, az fogja bírni. Hétfõnként lehet gyakorolni – polifoammal és mezítláb érkezve, a tréning jellege miatt. Úgyhogy, menõ csukára sem kell költeni, csak egy órát ezzel eltölteni!

Tarczy Gyula

(Fotó: Szarka Lajos)