A parkolóban kapcsolta le a rendőrség a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit
Fotó: Illusztráció

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. november 7-én a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2019. december 7-ig elrendelte H.P. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított Kisvárdán és környékén értékesített rendszeresen kábítószert. 2019. október 31-én a férfit egy nyíregyházi lakóház parkolójában a rendőrség igazoltatta, és ekkor autójában megtalálták a feltehetően Budapesten vásárolt, nagy mennyiségű kábítószert. Ugyanezen a napon a rendőrség intézkedés alá vont egy német honosságú személygépkocsit is a Kékcse és Tiszakanyár közötti útszakaszon, amit H.P. gyanúsított megbízásából egy kisvárdai nő vezetett. A gépkocsiban szintén nagy mennyiségű kábítószert találtak.

Az ügyészség egy 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsítja a férfit, így a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. Erre lehet következtetni abból a tényből is, hogy a gyanúsított az elmúlt években huzamosabb ideig külföldön élt. Mivel a gyanúsított korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt már volt büntetve, a bíróság megállapította azt is, hogy megalapozottan feltehető, tovább folytatná tevékenységét, vagy újabb bűncselekményt követne el, esetleg veszélyeztetné a bizonyítást, ha szabadlábon maradna.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék