A nyíregyházi önkormányzat nyolc helyszínen, több mint 1600 gyerek nyaralását támogatta
A nyíregyházi önkormányzat nyolc helyszínen, több mint 1600 gyerek nyaralását támogatta

A héten zárnak a nyári táborok. A nyíregyházi önkormányzat nyolc helyszínen, több mint 1600 gyerek nyaralását támogatta, 20 milliónál is nagyobb értékben.  

A tanévet követő első szünidei héten, június 17 – én nyitottak a diáktáborok. Megmutattuk a városi tulajdonban lévő szigligeti üdülőbe indulók első csoportját. Jártunk a Kis Vakod sóstói területén és sporttáborban, hogy tovább ne folytassam. És most vége, bár van még egy rövid idő a vakációból. Sőt Szigliget augusztus 17-ig fogad fiatalokat.

Jászai Menyhért alpolgármester:

 Az idei évben újdonság volt a Zelk sporttábor, amely kiegészítette a szőlőskerti focitábort, az idegen nyelvi táborokat. A Falumúzeum, a Kis Vakond, az úszó tábor, tehát megmaradtak a klasszikus táboraink, amelyek már évek óta bejáratottak. Olyan kereslet volt iránta, kérték és támogattuk, hogy a Zelkben a sporttábor beindulhasson. Nagyon nagy segítség a szülők számára. Akinek  kisgyereke van, az tudja, hogy nyáron szabadságot kell kivenni, és ha nagymama van, még az sem elég, hogy meg tudjuk oldani a gyerek tartalmas nyári szabadidő eltöltését.

16 ezer forint közeli önköltségi árat csak a második turnustól kell a családoknak fizetniük, az első héten csupán az étkezés díjat, 2700  forintot. A lehetőség a nyíregyházi, és helyi általános iskolába járó diákokat illeti.

Az idei esztendőben is több mint 20 millió forint áll rendelkezésre a költségvetésünkben, hiszen az elsődleges irányvonal, hogy a tábor díjmentes. Első turnusban mindenképpen, tehát nem kell fizetni táboroztatási díjat. Étkezésért igen. Viszont, akinek év közben mentessége van, vagy 50%-os térítési díjat vesz igénybe, ezt viszi magával nyáron is, a táborban sem kell fizetni. Az önköltségi árat, ami közel 16 ezer Ft, akkor kérjük el, ha van lehetőség, van kapacitás, és valaki második turnust kér, azért már fizetni kell. De alap az, hogy a tábort díjmentesen biztosítjuk.

A tapasztalatok szerint a gyerekek is igénylik a társaságot, a tartalmas nyári napokat. Új barátságok születtek, és az iskolások várják a jövő nyári találkozást. A szünidei táborozás tehát augusztus 17 - én Szigligeten zárul, folytatás jövő júniusban.