A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 9-től 5-ig című musicalje Debrecenben is látható
Bálint Albin, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok szervezője Kirják Róbert - Móricz Zsigmond Színház igazgatója Puskás István, Debrecen alpolgármestere Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Tóth Ernő programigazgató Fotó:Szoták Regina

9-től 5-ig előadásunkat nemcsak 2020. július 12-én és 13-án láthatja a közönség a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, hanem július 19-én Debrecenben is, az előadás nyitja a a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programsorozatát.

A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. sajtótájékoztatójának összefoglalója:

Erős produkciókkal nyitott Debrecen nagy nyári rendezvényeit beharangozó sajtótájékoztató a Kölcsey Központ Báltermében, többek között Horváth Margit és Kulcsár Viktória színművészek, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház "9-től 5-ig" című musicaljének főszereplői egy-egy betétdallal kápráztatták el a jelenlévőket.

A "9-től 5-ig" című amerikai musical, - amelyet Magyarországon először a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház mutatott be Szente Vajk rendezésében - a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei programsorozatának július 19-i nyitóelőadásában lesz teljességében élvezhető.

A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett július 3-i sajtóeseményen Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, a város kulturális újranyitásának szellemében napról-napra, egyre több értékálló élménnyel találkozhat az érdeklődő. Kiemelte, hogy ezekre az eseményekre óriási az igény, amit jól alátámaszt, hogy a város közösségi terei az utóbbi hetekben ismét megteltek élettel. A városvezető rámutatott, hogy a belváros mellett a következő időszakban a Debreceni Nagyerdő is élénk kulturális helyszínné válik majd. Többek között a Nagyerdei Szabadtéri Játékok, illetve az augusztus 15-től induló Virágkarneváli Hét nagyszabású hagyományos és új rendezvényei is ezt az újranyitást szolgálják. Ennek megvalósításában példaértékűnek nevezte a helyi kulturális intézmények együttműködését, vagy a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégszereplését.

Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója megköszönte, hogy Debrecennel a testvérvárosi együttműködés egy újabb szintre léphet. Reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a teátrumok között tovább folytatódik majd és hagyományt teremthetnek. Elmondta, hogy egy olyan sikerprodukcióval érkeznek a Nagyerdei Szabadtéri színpadára, amelyet Szente Vajk rendezővel tavaly közösen együtt választottak ki magyarországi bemutatóra. A musical ugyanis könnyed szórakoztató jellege ellenére mélyreható üzenettel bír, amely a férfi-női esélyegyenlőség témakörében, a #metoo kampány szellemében komoly mondanivalóval is bír.

Horváth Margit - A Móricz Zsigmond Színház színművésze, a 9-től 5-ig előadás egyik főszereplője

Kulcsár Viktória - A Móricz Zsigmond Színház vendégművésze, a 9-től 5-ig előadás egyik főszereplője