A nyíregyházi Mikulás futni invitálta a gyerekeket

 

Van olyan nyíregyházi gyerek, aki élő állatot, egy másik pedig Star Wars-os párnát szeretne a Mikulástól. Szombaton személyesen is el lehetett mondani a kívánságokat a nagyszakállúnak a stadionban. Mikulás meghallgatta őket és édességet adott nekik. A gyerekekkel a szülők, nagyszülők is eljöttek a stadionba. Volt, aki azt mondta, túl sokat ülünk a számítógép és a televízió előtt és jobb lenne, ha többet mozognának a kicsik.

A mozgás mindig fontos, anélkül nem működik semmi. Annyira rossz, mindenki ül egész nap a számítógép előtt, az irodában. Este hazamegy és folytatja ezt a tv előtt. Ilyen nincs. Ha nem mozgunk, annak 10-20-30 éven belül lesz meg a böjtje. És igenis lássa gyerek, hogy ki kell jönni, ha hideg van, ha esik ki kell menni, mozogni kell.

– mondta el Marcsekné Turcsán Krisztina.

A leggyorsabbak ajándékot is kaptak

A Télapó nemcsak édességet osztogatott, arra invitálta az érdeklődőket, hogy fussanak is vele. A Mikulás futásnak több mint negyed évszázados hagyománya van Nyíregyházán. Egy ideje a Nyíregyházi Sportcentrum kéri fel a Mikulást a közös mozgásra.

Ebben az időszakban szeretnénk kedveskedni szintén a nyíregyházi lakosoknak, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, hiszen minden időszaknak megvan a megfelelő rendezvénye. Az óvodásoktól a szépkorúakig, minden rendezvényen biztosítunk valakinek, valamilyen elfoglaltságot és a Mikulás természetesen a Mikulás futással egybekötött.

– fejtette ki Dajka László, főszervező.

A közös futás után korcsoportonként mérkőztek meg egymással a kisebb és nagyobb gyerekek. Aki részt vett a megmérettetésen, ajándékot is kapott. Sőt a rendezvényen még vonatozni is lehetett a Mikulással.


Z. Pintye Zsolt