A nyíregyházi Full Suckers Altum néven hódít tovább országszerte

– Bemutatnátok magatokat?

Ádám: – A bandának három örökös és egyben alapító tagja van: a 19 éves Gyebróczki Máté dobos, a 20 éves Hadobás Dániel basszusgitáros és én, Szurovcsák Ádám ritmusgitáros, aki szintén 20 vagyok. Mind a hárman a nyíregyházi Arany János Gimnáziumba jártunk középiskolába. Dani már nagyon fiatalon elkezdett gitározni, Máté és én, mi több mint tíz éven keresztül úsztunk együtt az NYVSC-Nyírsuli színeiben. 15 éves korunkban mentünk el együtt az első Tankcsapda koncertre, és már akkor megfordult a fejünkben, hogy zenélni akarunk, de ez csak két évvel később jött össze. Nemrégiben csatlakozott hozzánk Magyar Levente, szólógitárosként, akit a nyíregyházi gimnáziumi évek alatt ismertünk meg, ő most 23 éves. Jelenleg valamennyien a fővárosban tanulunk, egyetemisták vagyunk. Énekesünk Tóth Kata, akivel Pesten találtunk egymásra. Egyszer eljött egy próbánkra és egy rövid meghallgatás után csatlakozott is a bandához.

 

„ELŐRE AZ ISMERETLENBE”

 

– Honnan ered a nevetek?

Ádám: – Egyre több koncertlehetőséget kaptunk és most már elengedhetetlen volt, hogy válasszunk egy nevet. Ez volt a legnehezebb dolog a banda életében! (nevetnek) Korábban Full Suckers néven futottunk, de a napokban úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a nevünket. A Full Suckers-t sokan komolytalannak találták és azt a visszajelzést kaptuk, hogy ez nem illik hozzánk. A 30 Seconds To Mars énekesére, Jared Leto-ra van rátetoválva az a latin életfilozófia, hogy „Provehito in Altum” („Előre az ismeretlenbe”). Mivel mi is szeretünk kipróbálni új dolgokat, ezért ez ránk is illik.

 

BULIS PRÓBÁK

 

– Hogy zajlik Nálatok egy-egy próba, miként készültök a fellépésekre?

Ádám: – Számunkra mindig első és legfontosabb az volt, hogy élvezzük, amit csinálunk, a próbák hangulata mindig fantasztikus. Minden próba kikapcsolódás! Van, amikor csak sörözgetünk, pingpongozunk. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat együtt. A fellépések előtt mindig összeállítunk egy setlist-et és a próbákon abban a sorrendben játsszuk el a számokat, ahogy azt majd élesben is tennénk. Minden koncert előtti napon próbálunk egyet, kitalálunk néhány dolgot, hogy mivel dobhatjuk még fel a koncertet.

 

SZÁMOS FELLÉPÉSEN ÉS KONCERTEN TÚL

 

– Melyik koncertetek/fellépésetek volt a legmaradandóbb számotokra?

Ádám: – Én személy szerint két koncertet említenék: az egyik az első koncertünk a nyíregyházi Unicum Pubban. A másik koncert pedig Gergelyiugornyán volt a Tisza-Party fesztiválon, ahol hatalmas színpadon, profi hangosítással, füsttel és fényekkel olyan előadók előtt léphettünk fel, mint a Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, vagy éppen Majka.

Máté: – Egyetértek Ádámmal, emellett még nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felléphettünk a nyíregyházi FŐHE fesztiválon, ekkor éreztem először, hogy másoknak is tetszik, amit csinálunk.

Dani: – Az előttem szólók elmondtak tulajdonképpen mindent, de számomra hatalmas élmény volt a nyíregyházi LIKE tehetségkutató, amikor is nem csupán a barátaink, „rajongóink” előtt léptünk fel, hanem egy szakmai zsűri előtt is megmutathattuk magunkat, és igazán megnyugtató volt, hogy nem mondtak rólunk negatívumokat.

 

SÖTÉTBEN A FÉNY

 

– Saját szerzeményetek a Sötétben a Fény című dal – mesélnétek erről?

Ádám: – Mikor kiderült, hogy bejutottunk a nyíregyházi LIKE tehetségkutató döntőjébe, megegyeztünk arról, hogy a döntőbe saját számmal érkezünk. Sokat gondolkodtunk azon, hogy a rockzene keményebb vagy lágyabb oldalát mutassuk meg, és tekintettel a tehetségkutató közönségére, végül az utóbbit választottuk. Máté egyik nap megjelent, hogy srácok, írtam egy szöveget, nincs teljesen kész, de lehet belőle valami. Elolvastuk, mindenkinek nagyon tetszett, aztán szépen hozzátette mindenki a maga stílusát, és megszületett a dal. Ez egy kicsit lírikusabb témájú, ellentétes érzelmeket hordoz magában, de mégis arra biztat, hogy a Sötétben a Fényt kell keresni és pozitív oldalról megközelíteni a dolgokat.

 

RENGETEG IZGALMAT ÍGÉR AZ ÚJ ÉV

 

– Milyen terveitek vannak a 2016-os évre?

Ádám: – Több tervünk is van. Elsősorban alig várjuk, hogy újra színpadra álljunk, másodsorban pedig dolgozunk egy 5-6 számból álló kis albumon, melyen nagyrészt saját számok lesznek és egy-két feldolgozás is hallható lesz. Szeretnénk Budapest mellett Nyíregyházán is koncertezni, ahol a banda jelenlegi és régi tagjai egyaránt fellépnének. A rajongóinkat pedig arra szeretnénk biztatni, hogy kövessék a Facebook oldalunkat, mert minden információt ott fogunk közzétenni. Reméljük, hogy mikor újra játszhatunk előttük, akkor ők is úgy érzik majd, hogy igen, érdemes volt ránk várni!

Farkas Fanni

(Fotók: Altum magángyűjtemény)