A Nyíregyházi Egyetemre érkezik a Go-kart, Go-Bosch! rendezvénysorozat

Már javában zajlik a Go-kart, Go-Bosch! harmadik, egyben utolsó évada. A részt vevő tíz elszánt csapat egy nem mindennapi verseny keretein belül mutathatja majd meg a nagyközönségnek, a 2016 tavaszán megrendezendő fináléban, hogy mire képes. A magyarországi Bosch csoport a műszaki felsőoktatási intézményekkel, így a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve idén is izgalmas kihívásokat kínál a hallgatóknak. A maximum 20–22 fős csapatok feladata, hogy egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel szereljenek fel egy rendelkezésükre bocsátott gokartot.

A versenyhez a Bosch cégcsoport csapatonként egy-egy gokartot biztosít, illetve azokat az elemeket, melyeket kötelezően be kell építeni, ehhez nemcsak a tárgyi eszközöket kapják meg a hallgatók, hanem szakmai felkészítésben is részesülnek. Az előkészületek során a csapatoknak különböző mérföldköveket kellett követniük, miközben a szervezők rendszeresen tartották velük a kapcsolatot, támogatják őket a mérnök mentorok, ezzel segítve munkájukat.

[REKLAM]

Az intenzív projektidőszakot egy izgalmas versenysorozat zárja, mely nemcsak a hallgatók számára ígérkezik igazán mozgalmas napnak, hanem valamennyi odalátogató számára is. Budapesten kerül sor az esemény zárórendezvényére április 23-án, ahová az érdeklődőknek a rendezvény napján a Bosch szervezésében, az igények szerint a Nyíregyházi Egyetemről is indul járat, így lehetőség nyílik arra, hogy a szurkolók ott is támogassák a Nyíregyházi Egyetem csapatát. További információk a verseny regisztrációs oldalán érhetőek el: www.gokart.bosch.hu.

A verseny célja, hogy a részt vevő csapatok a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását a gokartjukban minél ötletesebben és profibban tudják megvalósítani, feladat tehát a jövő gokartjának megvalósítása, a jövő autóinak mintájára. A program feladata a mérnök szakma és a gyakorlatorientált képzés népszerűsítése, szeretnék azt az üzenetet közvetíteni, hogy jó mérnöknek lenni.

(Fotó: Bosch)