A Nyíregyházi Egyetem is segít az orosz-ukrán háború menekültjein

A Nyíregyházi Egyetem polgárai aggodalommal követik az ukrajnai háború eseményeit. Őszintén remélik, hogy mihamarabb helyreállhat a béke. Együttérzésünket fejezik ki Ukrajna lakosságával. 

A Nyíregyházi Egyetem is fogadja az Ukrajnából érkező menekülteket, az intézmény szakemberei elkezdték az egyetem Campus Kollégiumában, illetve Bessenyei Hoteljében lévő szabad szobák előkészítését. Az intézmény összesen 112 kollégiumi és szállodai férőhelyet biztosít az érkezők számára. Továbbá a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Diák Egyesületének üzemeltetésében lévő boldogkőváraljai „kulcsosházat" is felajánlotta a menekültek ideiglenes elszállásolására. 

A Nyíregyházi Egyetem szoros kapcsolatot ápol a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola oktatóival, hallgatóival. A Kárpátaljáról érkező hallgatóinkat egyetemünk ezúton is támogatásáról biztosítja. Amennyiben segítségre van szükségük, keressék az intézmény Hallgatói Szolgáltató Központját a hszk@nye.hu címen, illetve a 06-42-599-400/2032 melléken! 

A NYÍREGYHÁZI EGYETEM GYŰJTÉST SZERVEZ!

A Nyíregyházi Egyetem polgárai, illetve Hallgatói Önkormányzati Testülete, valamint gyakorlóiskolája gyűjtést szervez az Ukrajnából érkező menekültek, valamint a Kárpátalján élők megsegítésére. A szervezők várják a tartós élelmiszer-adományokat, illetve a tisztálkodó szereket, az állateledeleket és minden tárgyi segítséget, melyet a hazai segélyszervezetekkel és közreműködő hatóságok segítségével kívánnak eljuttatni a rászorultaknak. Az adományokat munkaidőben a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodáján (A épület, 2. emelet, A249-es iroda), a Hallgatói Önkormányzati Testület irodájában (B épület, 1. emelet), illetve az Eötvös Gyakorlóiskolában lehet leadni.  

Az adományaikat 2022. március 4-e (péntek) 12:00 óráig várják. 

A karitatív szervezetek tájékoztatása alapján a beregi és szatmári térségben tartózkodó menekültek segítésére az alábbi adományok felajánlását várják: 

- kis kiszerelésű szeletelt tartós kenyér, vákuum csomagolt felvágott (mentes ételek is!), 

- müzli szelet, croissant, kekszek, csokoládé (mentes ételek is!), 

- kisüveges ásványvíz, vitaminnal dúsított ital, kis dobozos gyümölcslé, 

- konzervek, 

- bébiétel, pelenka, popsitörlő, 

- tisztálkodó szerek (10 db-os papírzsebkendő, tusfürdő – kis méretű, akár utazó is, sampon, fogkefe, fogkrém, női higiénés termékek), 

- kis kiszerelésű kézfertőtlenítő, egyszer használatos gumikesztyű, 

- évszaknak megfelelő gyermek és női ruházat, cipő 

- középiskolás korosztálynak való új fehérnemű, zokni, ruha, 

- plédek, paplan, párna, takaró (csak új), 

- törölköző, 

- 160 l-es szemeteszsák, 

- információs anyagok sokszorosításához papír 

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem