A női csapat számára is elkezdődik a tavasz
Fotó: Trifonov Éva

A hétvégén elkezdődik a tavaszi idény a Szpari női csapata számára is. Az együttes jelenleg a második helyen áll a tabellán, és harcban áll a feljutásért. A Nyíregyháza szombaton Monoron lép pályára. 

10 hét, ennyi volt a szünet a női labdarúgó NB-II-ben. Nagyon hosszú volt a kihagyás, ezért már nagyon várják a lányok, hogy bajnokin pályára léphessenek. A felkészülés során több edzőmeccset játszott a Nyíregyháza Spartacus, a keretben pedig volt néhány változás. 

- Ranyhóczki Vanda a tanulmányai miatt a fővárosban folytatja, és a Ferencváros játékosa lett. Ő érzékeny veszteség, de büszkék is vagyunk rá, hogy a bajnokcsapat szerződtette. Jelentős mozgás nem volt a keretben, mi az állandóságban hiszünk - mondta  Sánta Tibor szakágvezető. 

A szakmai stábban is volt változás, Szilágyi Krisztián a felnőtt csapat mellett másodedzőként dolgozik, de segíti az utánpótlást is, míg Kurucz Miklós erőnléti edzőként dolgozik a lányokkal. A Szpari női gárdája a második helyről várhatja a tavaszi folytatást, három pont a hátránya a listavezető Soroksár mögött, így a feljutásért harcolhat. A klubnál elsősorban a saját nevelésű labdarúgókra építenek, és az utánpótlásban komoly képzés zajlik.  

- Folyamatos az átjárás az utánpótlás és a felnőtt csapat között. A tehetséges fiatalok a nagyobbaknál is lehetőséget kapnak, és mi abban a munkában hiszünk, melyet évekkel ezelőtt elkezdtünk. Nem szeretnének ettől eltérni. Ami a feljutást illeti, nem beszélünk róla, hanem szeretnénk minden meccset megnyerni tavasszal, és természetesen nagyon boldogok lennénk, ha ez a végén feljutást eredményezne – tette hozzá Sánta Tibor. 

Az első ellenfél a Monor lesz szombaton. A találkozót műfüves pályán rendezik, és elég kicsi a mérete, ez nehezítheti a Szpari dolgát. Mivel a meccs 10 órakor kezdődik, így egy nappal korábban elutazik a gárda a mérkőzés helyszínére.