A nevetésé lesz a főszerep a Rózsakertben - MÁZS két darabban is játszik
Rózsakert

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, a nő mögött viszont a férfi felesége. A Rózsakert Szabadtéri Színpad Delila című nyitóelőadásán, június 14-én kiderül, a gyengébb nem tagjai közül ki lesz az „erősebb”.

 

Molnár Ferenc fergeteges vígjátékát Mohácsi János viszi színre Kosik Anita, Gulácsi Tamás, Horváth László Attila és Józsa Bettina főszereplésével. Ilonkát, a pénzre áhítozó fiatal lányt alakítja a vendég művésznő, akit ismerhetnek a nézők a Tóth János, a Korhatáros szerelem és az Alvilág című televíziós sorozatokból. Ez az előadás látható majd egyben a Móricz Zsigmond Színház következő évadának első nagyszínpadi premierjén is. A VIDOR Fesztivál 17 éves történetében először a Szabadtérin játszott zenés darabok közül hét részese a seregszemle versenyprogramjának, ami a Menopauzával indul. Klimaxos tünetektől nem kell a nézőknek tartaniuk, hiszen ezen a címen rendezett nagysikerű musicalt Tallós Rita. Hogy a nőket foglalkoztató problémákról kiváló előadást tud készíteni, igazolhatják, akik látták néhány éve a VIDOR Fesztiválon az általa jegyzett Anyád kínját. A színpadon négy remek humorú, jól éneklő díva: Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika döntögeti majd a tabukat június 22-én és 23-án. A kaposvári Csiky Gergely Színház Tanulmány a nőkről című zenés darabját Tasnádi Csaba rendezte. Három nő válóperes ügyvédhez készül, különböző indokkal. Az önfeledt szórakozást kínáló komédiában olyan slágerek csendülnek fel, mint a Nem leszek a játékszered vagy a Most kéne abbahagyni. Egy Novotny nevű baka egyik bajtársa bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, aminek következménye egy baba lesz. Novotny szeretné kimenteni társát a pácból, csak hát mindent és mindenkit összekever. Szilágyi Tibor vitte színre a Veszprémi Petőfi Színház számára a Nyitott ablakot, ami Nyíregyházán július 6-án látható.

MÁZS két darabban is játszik

Három becsapott, válófélben lévő feleség vissza kíván vágni az elviselt megaláztatásokért A férfiak a fejükre estek című zenés komédiában. Az eredmény: a nevetéstől a rekeszizmok garantáltan elfáradnak Sztárek Andrea, Détár Enikő és Xantus Barbara jóvoltából. A Turay Ida Színház előadása július 14-én látható. A pályáját a Móricz Zsigmond Színházban kezdő Mészáros Árpád Zsolt az idei nyáron két előadásban is szerepel itt. A Veres1 Színház Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia című „mjúzikelkámedijében” Tasnádi Csaba rendezésében a partnerei Pál Tamás, Balázs Andrea és Dózsa Mátyás lesznek. Paul Féval számos filmfeldolgozást megélt műve alapján készült A púpos című magyar musical, amit a komáromi Magyarock Dalszínház mutat be. Ebben MÁZS mellett Fésűs Nelly és Csengeri Attila is színre lép július 26-án. Az 1950-es évek legendássá vált zenés filmvígjátékának, az Állami Áruháznak egy humorral átszőtt adaptációját hozza el a szabadtérire a kecskeméti Katona József Színház, amelyik a versenyprogramból utolsóként mutatkozik be augusztus 14-én. Programon kívül látható augusztus 3-án A miniszter félrelép című nagysikerű Ray Conney-vígjáték, amit a Bánfalvy Stúdió ad elő Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Beleznay Endre és Gregor Bernadett főszereplésével. A Meseautóval nyitotta meg kapuját a felújított Rózsakert Szabadtéri Színpad az elmúlt nyáron. A Szente Vajk rendezte darabot idén sem kell nélkülözniük kedvelőinek. A főbb szerepekben Gulácsi Tamás, Kónya Merlin Renáta, Kováts Vera, Horváth Margit, Puskás Tivadar és Rák Zoltán látható augusztus 9-én és 10-én. A Benczúr téren a Lövölde tér zárja majd az idei szezont augusztus 17-én, amikor Kern András zenés estjének sztárvendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek.

 

(Szerző: Sz. Kántor Éva)