A negyedik felkészülési mérkőzését játszott a Nyíregyháza Törökországban

Újabb felkészülési mérkőzést játszott Törökországban a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a német FSV Wacker 90 Nordhausen ellen lépett pályára. Az együttes ugyan a Regionális Ligában szerepel, de francia, szlovák, horvát, cseh és ghánai légiósa is van a gárdának, a keret összértéke pedig 2,8 millió euró!

 

Az ellenfél kezdett jobban, a 8. percben egy beadást követően kavarodás alakult ki a Szpari kapuja előtt, és a Nordhausen szerzett vezetést Nils Pichinot révén. A 36. percben egy formás akció után növelte előnyét a német csapat, Schneider jobbról érkező beadását követően Pichinot fejelt 11 méterről a kapuba, 0-2. A hamburgi születésű támadó korábban a St Pauli-ban is futballozott. A félidő hajrája a Spartacusé volt, a 42. percben Farkas Márk szabadrúgása után mentettek a védők, majd a szöglet után Rubus Tamás fejelt mellé. Egy perccel később Motkó Benjamin beadása volt veszélyes, de nem sikerült szépíteni, így az első félidőt 2-0-ra nyerték a németek.

1. félidő Nyíregyháza Spartacus – FSV Wacker 90 Nordhausen 0-2

Nyíregyháza: Fadgyas – Nagy J., Fodor, Rubus, Farkas, Bakos, Ötvös, Motkó, Kovács N., Starosta, Hornyák

A második félidőre mindkét csapat szinte teljesen kicserélődött, és Szpari helyzettel indult a játékrész, Rezes László indította Polényi Gábort akinek 16 méteres lapos lövését bravúrral fogta Aulig, a németek kapusa. Az 55. percben egy nagy védelmi hiba után Carsten Kammlott elé került a labda, aki a kapuba gurított, megszerezve az első gólt a második félidőben. A 64. percben aztán a Nyíregyháza volt eredményes. Starosta Dávid indította a jobb oldalon Gyurján Bencét, akinek beadása után Kártik Bálint megcsúsztatta a labdát fejjel, a hosszún pedig Rezes László érkezett aki a kapuba passzolt. A 66. percben Gyurján Bence tört be a 16-oson belülre ahol buktatták, elmaradt a büntető, majd Rezes Lászlót reklamálás miatt kiállították. A 84. percben ismét a Nordhausen lőtt gólt, az alapvonalról visszagurították a labdát, Tobias Becker pedig a kapuba lőtt. Több gól nem esett, így az eredmény nem változott.

2. félidő Nyíregyháza Spartacus – FSV Wacker 90 Nordhausen 1-2

Nyíregyháza: Nagy M. - Tóth Á., Rubus, Pejovic, Polényi, Kulcsár, Gulyás, Starosta, Gyurján, Rezes, Kártik

vezetőedző: Zoran Spisljak

Dankó L