A megyei Prima Díj különdíjasa a Nyíregyházi Televízió operatőre

A Prima Primissima Díj sikere, nemes értelemben vett küldetése a vállalkozói kör összefogásával teljesedhetett ki. Ebben kiemelkedő szerepet játszik a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, és bekapcsolódtak a megyei szervezetek is. Az országos Prima Primissima Díjhoz kötődve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2006 óta díjazzák az irodalom, a tudomány, a kultúra, az építészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végző személyeket. A VOSZ megyei szervezete a különböző kategóriákban idén is 10 személyt jelölt, közülük hárman vehették át a megyei Prima Díjat és az ezzel járó 1 millió forintot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Prima Díjasa ebben az évben a Magyar Irodalom kategóriában dr. Karádi Zsolt főiskolai tanár, a Magyar Tudomány kategóriában dr. Bene János, a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója lett.

A Prima Díj különdíjasa Miló Mihály. A Nyíregyházi Televízió vezető operatőrét, aki félmillió forint értékű díjazásban részesült, a Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában is jelölték. A megyei önkormányzat különdíjasa Bíró Lajos szobrászművész, míg a megyei kézilabda szövetség különdíjasa Hadobás István lett. Nyíregyháza város különdíjasa Korpás Éva rádiós újságíró lett, akit a Magyar Sajtó kategóriában is jelöltek.

– Mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének – erősítette meg a célokat Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke, megköszönve a helyi vállalkozások és pénzintézetek támogatását, amely a cél elérésnek nélkülözhetetlen feltétele. A megyei Prima Díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

Szoboszlai Tibor