A Magyar Film Napja

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódik a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvénye. A Magyar Film Napját rendezik meg január 28-án, csütörtökön a Krúdy Art Moziban. Két filmet tekinthet meg a közönség, Horváth Lili alkotását, a Szerdai gyerek című drámát 17 óra 30 perctől, majd a Golden Globe-díjat nyert Saul fiát tűzte a mozi műsorára 19 óra 30 perctől. A filmvetítések mellett előadásokon és kiállításon is részt vehetnek a moziba látogatók.

 

Film, előadás, kiállítás

 

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója az eseménnyel kapcsolatban elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Nyíregyházi Egyetemmel, onnan érkezik Drabancz M. Róbert tanár úr, aki felvezetőt tart a filmekhez. Az igazgató hozzátette, az egész rendezvény címe az, hogy „A város peremén”, így a társadalmi kirekesztettségről lesz szó. Az előadáson és a filmeken kívül az alkotásokhoz kapcsolódó kiállításmegnyitón is részt vehetnek az érdeklődők.

 

Saul fia hétvégén is

 

A Saul fiát január 23-án és 24-én is megnézhetik az érdeklődők. A Krúdy Art Mozinak törvényi előírás értelmében is vetíteni kell magyar és művészfilmeket, de közönségsikerre számító alkotásokat is műsorukra tűznek. A Krúdy Art Moziban ebben az évben is jelentős beruházás várható, hiszen 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek újabb fejlesztésekhez. Az összeget arra szeretnék felhasználni, hogy a korábban, szintén pályázati forrásból megvásárolt digitális vetítőberendezéshez kiegészítőket vásároljanak annak érdekében, hogy a moziba látogató közönség minél jobb körülmények között élvezze a magyar és külföldi filmes alkotásokat.

M. E.