A magyar fiatalok és családok költségvetése lesz a 2020-as a Fidelitas szerint

Soha nem jutott még ennyi pénz a magyar fiatalok és családok támogatására, mint amit az elfogadás előtt álló, a kormány által nemrégiben benyújtott 2020-as költségvetés tartalmaz – jelentette ki Böröcz László, a Fidelitas elnöke szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselője hozzátette, 10%-al nőnek a családokra fordított összegek, 2227 milliárd forint a teljes összeg, ami óriási előrelépés, hiszen ez a duplája annak, amit 2010-ben az utolsó szocialista, liberális kormányok adtak. Az elnök részletezése szerint a családok és a fiatalok támogatása több részből tevődik össze: a családvédelmi és gazdaságvédelmi akcióterv elemeit is tartalmazza. Egyben egy ösztönzés is, hogy amennyiben a magyar fiatalok szeretnének gyermeket vállalni, annak ne legyen pénzügyi akadálya. A Fidelitas vezető kiemelte a 40 év alatti fiatal házasok által felvehető tízmillió forintos szabad felhasználású hitelkedvezmény, valamint utalt a 25 év alattiak járulékkedvezményére, a fiatal vállalkozók támogatására. Böröcz László hangsúlyozta: a kormányzat adópolitikájának elsődleges szempontja, hogy adócsökkentésekkel próbálják segíteni fiatalokat, a családokat, a vállalkozókat. Hozzátette: a családi adókedvezmény rendszere már évek óta segíti a családok boldogulását, fokozatosan bővítve, mert a gazdaság úgy teljesített, hogy volt a költségvetésben plusz forrás, és megvan a pénzügyi háttere továbbra is az ingyenes étkeztetésnek és tankönyvnek, a tanulmányi ösztöndíjak emeléséinek.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke szerint:

A kormánynak minden intézkedése abba az irányba hat, hogy az embereket ösztönözzük arra, hogy aki többet akar dolgozni, az többet is tudjon keresni ezáltal. És aki boldogulni akar, az itthon tudjon boldogulni, egy olyan országban, ahol biztonság van, egy olyan országban, ahol megbecsülik a munkát, egy olyan országban, ahol ösztönzik az embereket a családalapításra, és pozitívumnak tartják a családalapítást és a gyermekek felnevelését.