A magyar emberek békét akarnak, de a baloldal erre nemet mondott – hangsúlyozta dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselője

A Magyar Országgyűlés elfogadta a kormánypártok által benyújtott békepárti határozati javaslatot, 130 igennel és 24 nem ellenében – mondta dr. Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza országgyűlési képviselője hozzátette, ez azt jelenti, hogy a teljes baloldal nem szavazta ezt meg, így ők nem békepártiak. A magyar emberek békét akarnak, így amikor a baloldal pénteken erre nemet mondott, akkor ismét bizonyította, hogy a külföldi finanszírozásért cserébe hajlandó szembe menni a magyar emberek többségének akaratával – tette hozzá a politikus. A békepárti határozati javaslat nyolc pontból áll, ezek közé tartozik, hogy ismételten elítélik Oroszország katonai agresszióját és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez – hangzott el a nyíregyházi sajtótájékoztatón. Álláspontunk szerint a Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre, sőt a szankciók eredményezték a magas energiaárakat, és gyakorlatilag ezzel Európában az emberek életkörülményei nehezedtek – fogalmazott dr. Vinnai Győző, a szabolcsi 2. számú választókerület országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP).