A Magyar Állami Népi Együttes is Nyíregyházára érkezik

 Május 4-én a Váci Mihály Kulturális Központban lép színpadra a világszerte is népszerû formáció... és ez csak egy a kulturális intézmény több száz programja közül, amire még 2017-ben számíthatnak a városlakók – tudtuk meg Mészáros Szilárdtól, a VMKK igazgatójától. (Megjelent a Napló 03.24-ei számában)

Havonta közel 18 ezer látogató és több mint kéttucatnyi program. Így nézett ki számokban a Váci Mihály Kulturális Központ tavalyi éve, amikor is a központi épületben 220 ezren fordultak meg, az Agórában pedig, ami magában foglalja a Kölyökvárat, a Pál Gyula Termet és a Városi Galériát is, negyedmillióan.

KÖZEL EZREN KÍVÁNCSIAK HALÁSZ JUDITRA

Idén talán még a tavalyinál is több látogatója lehet a VMKK-nak, hiszen színes programkínálattal várják hétrõl hétre az érdeklõdõket. Vannak köztük régi elemek és persze teljesen újak is.
– Nagyon népszerûek a vasárnapi gyermekelõadásaink, amik délelõtt 11-kor kezdõdnek, és általában a programot fél 11-tõl 1 óráig ingyenes játszóház is kíséri. Rendszerint telt ház fogadja a hangversenytermünkben a fõvárosi színházak sikerdarabjait és olyan nagy nevek is szoktak elõadásokat tartani nálunk, mint például Müller Péter, aki március 30-án érkezik hozzánk, vagy éppen Halász Judit, akinek már a második koncertjére is elfogytak a jegyek. Persze, kiállításaink is vannak szép számmal, április 6. és május 10. között például Virgilius Moldovan szobrászmûvész alkotásai láthatók majd három helyszínen, a Pál Gyula Teremben, a Városi Galériában és itt, a kulturális központban is.

Mészáros Szilárd

LESZ LIKE 3 ÉS KI MIT TUD IS

– Minden évben megrendezzük a Like tehetségkutatót és már most látszik, hogy ez a jövõben sem maradhat el. Áprilistól helyet adunk a központi épületünkben a Szépkorúak Akadémiájának, de szervezünk idénre Nyugdíjas napot, nyugdíjas Ki Mit Tud-ot, generációs vetélkedõt és kiállításokkal is várjuk a látogatókat. Március 28. és április 1. között pedig mi leszünk a Hangszert a kézbe roadshow-jának egyik állomása, ami egyébként a magyar zeneoktatás történetének egyik legnagyobb szabású eseménye lehet. Hét városban, így Nyíregyházán is a VMKK-ban díjtalanul lehet majd látogatni az interaktív hangszerkiállítást, de hangtechnikai eszközök, mini­stú­diók, rendhagyó ének- és zeneórák, koncertek, valamint szakmai rendezvények is várni fogják az érdek­lõdõket.

(Szerző: Bruszel Dóra)

(Fenti kép: internet)