A Made in Hungária főszereplője is fellép

A mosolygós színésznõt rokonsága és a legjobb barátnõje máig Nyíregyházához köti, ezért viszonylag sûrûn látogat el városunkba. A Mandala Dalszínház társulatával lépett fel itt utoljára. Tízévesen, gyerekszínészként szerepelt elõször az Oroszlánkirályban, utána bekerült az Egri csillagokba, az István, a királyba, A képzelt riportba... Miután leérettségizett a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, a Pesti Magyar Színiakadémián tanult, majd a Pesti Broadway Stúdióban szerzett színészi oklevelet. Négy évig játszott az Operettszínházban, s onnan szerzõdött a Gyõri Nemzetibe. Mindjárt fõszerepet kapott egy mesedarabban, amit egy sor más jó szerep követett. Két éve már Gyõrben lakik.

PARANOID HAJLAMÚ LÁNYT ALAKÍT

– A vidéki színészi létben az a csodás, hogy mindenfélét játszik az ember – mondja örömmel. – Kielégíti mind a zenés, mind a prózai pálya iránti igényeit. Így vagyok ezzel én is. Évek óta nagy sikerrel játsszuk közönségdíjas darabunkat, a Csoportterápiát. Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila mûve ez a „mjuzikelkámedi”. Ebben egy paranoid hajlamú lányt alakítok, ami nem kis feladat. Nagyon szeretem Egressy Zoltán mûvében, a 4x100-ban az intrikus szerepkörömet is, ami megengedte, hogy kilépjek a naiva karakterek közül. Ezt a darabot a POSzT-ra is beválogatták.

FENYŐ MIKLÓS FELESÉGÉT TESTESÍTETTE MEG

A Made in Hungária címû filmben néhány éve fõszerepet játszott: Fenyõ Miklós feleségét, Verát testesítette meg. Össze is barátkozott a zenésszel, aki mondta neki, hogy nagyon hasonlít egykori szerelmére. Kiválóan érezte magát a stáb a forgatás alatt, még össze is jártak abban az idõszakban. Az édesanyját megformáló Kocsis Judittal különösen szívesen beszélgettek a felvételek után.
– A VIDOR Fesztiválon nézõként vettem már részt. Magával ragadott, hogy milyen pezsgésben van ilyenkor a város; az aszfalton színes rajzok vannak, jelmezekbe öltözött emberek járkálnak... Fellépõként elõször veszek részt rajta. Nagyon megtisztelõnek tartom, hogy a szülõvárosomban léphetek fel. A Primadonnák címû komédiát mutatjuk be szeptember elsején. Ez egy zseniálisan megírt bohózat. Két angol színész talál egy hirdetést, hogy egy dúsgazdag hölgy rég nem látott unokatestvéreit keresi, hogy rájuk hagyhassa vagyonát. Csakhogy a kuzinok hölgyek. Nem azért színészek azonban a férfiak, hogy ez az aprócska részlet eltántorítsa õket: beöltöznek nõi ruhákba. A bonyodalmat az okozza, hogy a dáma „ápolónõje” és annak barátnõje igen csinos... Ez utóbbit játszom én. Nagyon könnyed, végtelenül kedves, kikapcsolódásra alkalmas vígjáték.

(Szerzõ: Sz. Kántor Éva)

(Fotó: Szendi Zoltán)