A Lujza már újraaszfaltozva - Több helyen zajlanak még útrekonstrukciók, építkezések

A Lujza utcán az aszfaltozás után kezdődhet a kapubejárók, útcsatlakozások és parkolósávok előkészítése. Továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. S természetesen még számítani kell útszűkületre és sebességkorlátozásra is.

Kertvárosi felújítás

A Bottyán utca felújításánál a Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkoló-, útszegély- és járdaépítés zajlik. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz-átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A teljes útszakaszon az akna-szintbeemeléseken dolgoznak. Itt is a főpálya aszfaltozása a következő lépés, amit a Szirom utca felől kezdenek el. A munkálatok itt ugyancsak útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

Örökösföldön, több ponton

Jó ütemben halad a Törzs utca felújítása, burkolatmegerősítése (a Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon), itt jelenleg az utca mindkét oldalán szegélykőépítés miatt kell forgalomkorlátozásra számítani. A Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakításának munkálatainál egy 80 méteres szakaszon továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben. A Szalag utcán is a szegélykőépítés és az akna-szintbeemelések zajlanak, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek. A Semmelweis utcában is a szegélykő építésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra kell számítani. A buszöblök felújítása miatt a Szalag és a Semmelweis utcában is ideiglenesen áthelyezték a buszmegállókat.

Zöld Város – még két helyen

Folyamatban van a Zöld Város program keretében az Arany János utca zöldfelületeinek megújítása, ahol jelenleg közműfeltárás zajlik. Itt nincs forgalomkorlátozás. A Pazonyi tér egyik oldalán térkövezési munkálatok zajlanak, a másik oldalban elkezdődött a szegélyépítés. Itt a Selyem utca Pazonyi tér melletti szakaszán kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani anyagtárolás miatt. A kivitelezők kérik a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek az érintett szakaszokon.