A listavezető otthonában - Cegléden játszott a Sunshine NYIKSE az NB-II-ben

A listavezető otthonában - Cegléden játszott a Sunshine NYIKSE az NB-II-ben

Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzését játszotta a NYÍKSE NB-II-es kosárlabda csapata vasárnap Cegléden. A feljutni készülő hazaiak a tabellát magabiztosan vezetik, két NB-I-es színtű amerikai játékossal és több élvonalbeli csapatoknál is megfordult magyar jétékossal állt fel a sérülések, érettségik, vizsgák miatt tartalékosan, 8 fővel utazó nyíregyháziak ellen. 
Az elején szinte lerohanták a hazaiak a vendégeket és 10-2 is volt az állás. Időkérés után rendezte a sorokat Kovács Tibor és Brane Savic, de mégis könnyen átgázoltak a lassabb NYÍKSE játékosokon a ceglédiek. Az első negyed 24-12 -vel zárult. Aztán a második negyedben már sokkal jobb lett a védekezése a NYÍKSE-nek és fej fej mellett tudott haladni a sokkal magasabb CKE-vel. A 2. negyed eredménye biztató volt, 24-23, így a félidő 48-35-el zárult.

A harmadik negyedben a nyíregyháziak egyetlen centere Asztalos megkapta 4. személyi hibáját, így pihentetni kellett, de Nyíri és Földesi próbálta helyettesíteni, Savic is betalált a hármason kívülről és Tisza akció kosaraival sikerült 29-28 -as eredménnyel zárni a negyedet. Az utolsó játékrészben a visszatérő Asztalos 10 pontot szerezve nagyon aktív volt, de a többiek elfáradtak és Savic is pihenőre kényszerült, így, a végeredmény 100-81 lett. 

Ceglédi KE - SUNSHINENYÍKSE  100-81 (24-12, 24-23, 29-28, 23-18)

NYIKSE pontszerzők: Savic B. 22/3, Sipos T. 4/3, Tisza B. 16/6, Nyíri P 7/3, Zajácz K. 2, Földesi N. 6, Asztalos A. 24