Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és
Nyíregyháza Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
tisztelettel meghívja
Önt és kedves hozzátartozóit

A LENGYEL - MAGYAR BARÁTSÁG NAPJA

alkalmából rendezett

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSRE és KULTURÁLIS MŰSORRA

Időpont: 2018. március 23. (péntek ) 17,00 óra
Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ
( Nyíregyháza, Szabadság tér 9. )

Közreműködik: RUDKI Ének- és Táncegyüttes (Rzeszów),
Lengyel-Magyar Dalárda (Nyíregyháza

A RUDKI Ének- és Táncegyüttes egy reprezentatív népi csoport, amely az Ifjúsági Kulturális Központban működik Rzeszówban, Lengyelországban. A RUDKI egy népi ének- és tánccsoport megújító és, mélyen gyökerező hagyománnyal és nagy eredményekkel.

A RUDKI jelenlegi tagjai főleg Podkarpacie (lengyelországi régió) gimnazista fiataljai. A csoport tagjai számára tapasztalt oktatók adnak lehetőséget arra, hogy elsajátítsák és fejlesszék tánc- és énektudásukat. A jelenlegi csapat három tánccsoportból (tánctudástól és tapasztalattól függően), énekcsoportból és zenei csoportból áll.

A RUDKI tagjai keményen dolgoznak azért, hogy olyan művészi programot mutassanak be, amely a lengyel folklór és a lengyel népi kultúra szépségét mutatja be. A csoport repertoárjába 12 koreográfia tartozik, mind a regionális, mind a nemzeti táncok közül.

Az összes versenyző közös, kemény munkája ad a csoportnak egyedi formát és személyiséget, valamint a legjobb minőséget a büszke színpadi szerepléshez. A koncerteken kívül a RUDKI jótékonysági munkában és eseményeken is részt vesz. Ezen kívül a RUDKI szerepel nemzetközi népi fesztiválokon és táncprojektekben, ahol kivívja a zsűri és a közönség elismerését. A RUDKI nagyra értékeli a lengyel (különösen a rzeszówi) közönség előtti szerepléseket, azonban kemény munkájáért a legnagyobb kitüntetés a nemzetközi fesztiválokon való részvétel.


RUDKI az alábbi Nemzetközi Fesztiválokon vett részt:

2015 - Constellations of Nessebar, Nessebar, Bulgaria
2015 - Highlanders days, Jablonkov, Czech Republic
2014 - Upper Zemplin Folk Festival, Vranov, Slovakia
2014 - Sun of Alexander, Ohrid, Macedonia (FYROM)
2013 - Upper Zemplin Folk Festival, Vranov, Slovakia
2012 - Upper Zemplin Folk Festival, Vranov, Slovakia