A legrövidebb a kerülő út

Ezen a héten is jelentős forgalmi dugó képződött Nyíregyháza számos útvonalán, mivel a városból kiáramló közlekedés egyetlen útvonalra összesűrűsödve hatalmas forgalmi akadályt képez. Szombaton délelőtt egy műszaki hibás személygépkocsi is lassította a közlekedést. A helyszínen tartózkodó rendőrök aktív közreműködése révén sikerült a hibás gépjárművet elmozdítani a forgalmi sávból.

Sokan választják a hétvégeken Borsod megye irányába a 38-as főútvonalat, több-kevesebb sikerrel. A hétvégi nagy forgalom miatt Nyíregyháza területén és azon kívül is csak araszolva lehet haladni.

Emiatt szombaton délelőttönként 8 és 12 óra között ajánljuk azt az elkerülő utat, ami jelentős időmegtakarítást jelenthet az autóval közlekedők számára. A 36-os számú főútvonal, Bethlen Gábor utca–Tiszavasvári út vonalát követve, majd Nagycserkesz előtt jobbra, Nyírtelek irányába fordulva, elérve a Petőfi utcát balra kanyarodhatnak a vezetők a 38-as főútvonalra, ezáltal mentesítik a megszokott közlekedési út óriási forgalmát.