A legnagyobb strandfoci torna
A hétvégén megkezdődik a strandfoci idény. A megyében több rangos tornát is rendeznek. Az ország legnagyobb strandfoci kupájának Sóstó ad majd otthont.

Tiszavasváriban indul a hétvégén a megyei strandfoci idény. Sokat Nyíregyházán sem kell várni a rangos tornára, július 14–17. között már ötödik alkalommal rendezik meg a Sóstó-Gyógyfürdők–Nyíregyházi Sportcentrum országos pénzdíjas tornát a Fatum Poperty Kupáért. Itt már lezárult a nevezés, 40 férfi- és 4 női együttes érkezik az ország különböző pontjairól, akik egy-egy hetet töltenek majd Sóstón. Ez lesz az ország legnagyobb strandfoci tornája.

A strandfocit másképp kell játszani, mint a kispályás játékot. A labda szinte folyamatosan a levegőben van, és fizikálisan is megterhelő a homokban futni. Összességében azonban egy nagyon látványos sportág, sok ollózással és jó hangulattal – mondta Dajka László főszervező.

Július 30-31-én a Tisza partjára, Jándra várják a csapatokat. Itt a folyó mellett egy új strandfocipályát építenek, melyet a tornával avatnak.

Dankó László