A kutyaügy örök téma

– Eddig Oroson, Borbányán és Kistelekiszőlőben állítottunk fel információs pontokat. Több lakossági bejelentést is kaptunk, elsősorban illegális hulladéklerakókról, de a „kutyaügy” is még mindig örök téma. Többen kérdezték, hogyan lehet szabályosan kutyát tartani, mi történik akkor, ha a kedvenc kiszökik a közterületre, de jelezték, hogy még mindig vannak „gondatlan” gazdik is, akik póráz nélkül sétáltatják az ebeket – hangsúlyozta Bodrogi László.

A felügyeletvezető elmondta, a jó idő beköszöntével a családi házas övezetekben egyre gyakoribbak az építkezések. Sokan nem tudják azonban, hogy mit lehet közterületen tárolni, mi a türelmi idő, és mikor kell foglalási engedélyt kérni.

[REKLAM]

– Ha példának okáért a városlakó sódert tárol közterületen, a kapuja előtt, de azt mondja, hogy másnap bedolgozza, nem kell szerződést kötni, de fontos, hogy a közterület-felügyelő tudjon róla, minden más esetben jelezni kell szervezetünknek – tette hozzá. Telefon: 42/598-382.

Május 25-én Mandabokorban, június 1-jén a Kertvárosban, június 8-án Nyírszőlősön, június 15-én pedig Sóstóhegyen állítja fel információs pontját a Közterület-felügyelet. Valamennyi helyszínen reggel 9 és délután fél 4 között várják az érdeklődőket.

Bruszel Dóra