A közgyűlés után szervezett sajtótájékoztatót a Szövetségben Nyíregyházért

Két párt, illetve frakció, a Fidesz-KDNP és a Szövetségben Nyíregyházáért szervezett sajtótájékoztatót pénteken a csütörtöki közgyűlés után.

A szociálpolitika területén nyújtott be előterjesztést a Szövetségben Nyíregyházért a csütörtöki városi közgyűlésen, ezt azonban nem szavazták meg a képviselők, a frakció erről beszélt a péntek kora délelőtti sajtótájékoztatójukon. Dr. Ujhelyi János önkormányzati képviselő kiemelte, a szociálisan hátrányos helyzetű lakosok helyzetét segítő RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány tevékenységi körét szerették volna kibővíteni, ha kell, az alapító okirat módosításával. Ezt a kérdést a jogi és a szociális bizottság tárgyalta, de végül elutasították, többek között arra hivatkozva, hogy szakmailag nincs eléggé kidolgozva, tette hozzá a képviselő. A sajtótájékoztatón elhangzott, ennek ellenére a jövőben újra elő jöhet majd ez a felvetésük.

„Egy különleges helyzetet élt meg az ország, nyilvánvaló, hogy erre különleges megoldások is kellenek. Születtek is erre megoldások, kormányzat részéről, hallottuk, átéltük, tudjuk, a közgyűlés részéről is, polgármester úr részéről is, amelyek sikeresek voltak, de nem oldottak meg mindent, mert mi, akik képviselőként nap mint nap az emberek között vagyunk, de azt gondolom, hogy ezt a kedves nézők is tudják, hogy nagyon sok probléma maradt még nyitva.” - közölte Dr. Ujhelyi János, a Szövetségben Nyíregyházáért önkormányzati képviselője.