A középdöntőben a nyíregyházi virtuóz
Péntek este ismét megmutatja tehetségét és hangszeres tudását a Virtuózok színpadán Kiss Benedek Máté. A nyíregyházi zeneiskolás a televíziós komolyzenei tehetségkutató középdöntőjében áll zsűri elé.

Minden percét a zeneiskolában töltötte a nyíregyházi Kiss Benedek Máté azóta, hogy a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenyén bekerült a középdöntőbe. Benedek a tévéműsorban furulyajátékával kápráztatta el a zsűri tagjait, de nemcsak tehetségére és hangszeres tudására figyeltek fel, hanem egy különleges mozdulatra is: a nyíregyházi fiú játéka közben a térdét is használta. Hogy miért, az még a zsűri tagjait is kíváncsivá tette. Benedek elmagyarázta, hogy a zeneműben egy olyan magas hang szerepel, amihez a furulya alsó lyukát is be kell fognia, ez pedig csak térddel lehetséges.

[REKLAM]

Benedek a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 6. osztályos tanulója, furulyázni 7., zongorázni pedig 3. éve tanul a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. Amióta bekerült a komolyzenei tehetségkutató versenybe, iskolába sem járt, tanárával, Nyesténé Raizer Mártával egész nap a zeneiskolában gyakorolt. Benedek a Virtuózok megmérettetése mellett egy másik országos versenyre is készült: a Czidra László Furulyaversenyen is zsűri elé lépett, ahol korcsoportjában elnyerte az I. díjat.

Kiss Benedek Mátét a Virtuózok középdöntőjében péntek este 20.35-kor láthatják a nézők a Duna Televízió képernyőjén. A nyíregyházi tehetség zenekari kísérettel mutatja meg furulyajátékát a zsűrinek.

F. A.