A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit; a kérdőíven 14 kérdés szerepel majd a gazdasággal, valamint a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatban – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán.

Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: a konzultáció a járvány utáni életről szól majd.

Elmondta: 14 kérdés kapott helyet a kérdőíven, ezek túlnyomó része gazdasági jellegű, többek között a minimálbérről, a családi adóvisszatérítésről és a hitelmoratóriumról szólnak.

A kérdőíven ezen felül szerepelnek a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra a videóban hangsúlyozta: a világ a járvánnyal megváltozott és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük, a járványok és a népvándorlások korát. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük, és arról, hogy ez hogyan történjen, most mindenki elmondhatja a véleményét. Ebben segít a konzultáció.

A kormányszóvivő közölte azt is: a kérdőívet a szokásoknak megfelelően postai úton és online is vissza lehet majd küldeni.

Mindenkit arra biztatott, hogy mondja el véleményét a konzultáción.

 

Forrás: hirado.hu