A kórházban járt a Mikulás – Több mint 200 gyereknek vitt meglepetéscsomagot

A Jósa András Oktatókórházba is ellátogatott a Mikulás, több mint 200 gyereknek vitt csomagot. A meglepetést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alapszervezete biztosította, az ajándékozásnak már többéves hagyománya van az egészségügyi intézmény és a hivatal között.

Az udvaron készülődött a Mikulás, a kórház munkatársai segítettek neki a csomagok kipakolásában. A meglepetésédességet az intézményben fekvő kis betegeknek hozta a Télapó kedd délelőtt. Vele tartott dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, illetve dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is. A járványügyi szabályok szerint idén csak kintről tudtak integetni a gyerekeknek. A kórház földszintjén adták át a gyerekosztály szakembereinek a csomagokat.

Eljöttem a nyíregyházi kórház gyermekosztályára, jobbulást kívánunk a gyerekeknek, egy kis csomaggal szeretnénk nekik kedveskedni, reméljük, hogy minél hamarabb elhagyják a kórházat és élhetik tovább az életüket” – mesélte a Mikulás.

Hagyomány az ajándékozás

A szakszervezet minden évben megszervezi ezt a jótékonysági akciót Nyíregyháza polgármesterének támogatásával, nagy örömöt szerezve azoknak a gyermekeknek, akik a kórházi kezelésük miatt nem a családi otthon melegében várják a Mikulást.

Ez már az elmúlt tíz évben mindig így volt, de lehet korábban is. Elkísértük a városházi Mikulást most is és úgy mint az elmúlt évben, sajnos most sem tudunk felmenni a gyerekekhez. Ablakból integettek nekünk, mi pedig viszont. Itt adtuk át lent a csomagokat és a főorvos asszony és a főnővér mondta, hogy ebédnél a gyerekek megkapják, a jókívánságainkkal együtt” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Ablakból integettek

A kórház és az önkormányzat mindig egyeztet a létszámról, hogy hány csomagot hozzanak, illetve mindig van tartalék is. Így akit például meglátogat a testvére, ő is kaphat egy kis meglepetést a Mikulástól.

Korábbi években hagyományosan az osztályokra mentünk és ott adtuk át személyesen a csomagokat. Nagyon bízunk abban, hogy a következő évben erre már újra sort keríthetünk és nem csak az ablakból integetve tudjuk üdvözölni a kis betegeinket” – mondta dr. Szondi Zita.

A gyermekosztály különböző részlegein több mint 200 gyereket ápolnak jelenleg a Jósa András Oktatókórházban, őket lepték meg kedden a mikuláscsomagokkal.

Kapcsolódó galéria

Mikulás érkezett a gyerekosztályra