A Koppéliát próbálják a nyíregyházi színházban

A történet mese, valós érzelmekkel. A szerelmet, a féltékenységet és a haragot is szemlélteti a közönséggel, mindezt egy mókás történet keretében, amely derűt csal a nézők arcára. A darab eredetileg egy francia zeneszerző háromfelvonásos balettje, a nyíregyházi előadás viszont inkább táncszínház.

[REKLAM]

– Itt balettelőadásról nem lehet beszélni, mert egy balettelőadásról mindenkinek a Hattyúk tava, a Csipkerózsika vagy a Diótörő jut eszébe, amihez kell egy 40-tagú tánckar, balerinák, de erre itt nincs mód – mondta Krámer György rendező. – Ha pontosan akarunk fogalmazni, akkor a nyíregyházi előadás inkább táncszínház gyerekeknek, amelyben sokféle kifejezési eszköz jelen van, többek között a beszéd is.

 

GYEREKEKNEK, CSALÁDOKNAK AJÁNLJÁK AZ ELŐADÁST

 

A Koppélia főszereplője az embereket ének- és tánctudásával megtévesztő, felhúzható baba, aki csínytevéseivel mulattatja a közönséget. A nyíregyházi előadás óvodásoknak szól, de felnőtteknek is adhat élményt, így családi előadásként is ajánlják. A mesés játék a szerelemből csak annyit mutat meg, amennyit a kicsik még megérthetnek. Az előadást október 10-én mutatják be a MŰvész Stúdióban.

F. A.