A klub történetének legsikeresebb éve

Sikeresen szerepelt idén a Spartacus Torna Club. Az aerobik és torna versenyzők 80 érmet szereztek a hazai és a nemzetközi versenyeken. Legutóbb Egyiptomban minden kategóriában győzött az STC. 

Egyiptomban, Kairóban rendezték a Fáraó Kupa elnevezésű nemzetközi aerobik versenyt. Két korosztály vett részt a megmérettetésen egyéni, trió és csapat kategóriában. Hatalmas eredményt értek el a nyíregyházi Spartacus Torna Club lányai, mert mindkét korosztályban minden egység aranyérmet szerzett. 

- Csodálatos volt a szervezés, nagyon kitettek magukért az egyiptomi szervezők, mivel ez egy tornaverseny is volt. UP 3-ban 181, UP2 -ben 84 induló volt, azaz egész Afrika képviseltette magát, Európából pedig Magyarország mellett Portugália indult. A gyerekek remekül teljesítettek, és aranyérmekkel térhettünk haza – mondta Hubacsek László vezetőedző.

A hétvégén már hazai környezetben tartott évzárót a klub, ahol díjazták a legjobbakat. Volt mit ünnepelni, fennállásának legjobb évét tudhatja a háta mögött a Spartacus Torna Club. 

- A legsikeresebb évünk volt, mivel 128 versenyzőnk összesen 80 érmet szerzett. Hazai és nemzetközi viadalokon egyaránt elindultunk, ahol szép eredmények születtek, és idén is az egyik legnagyobb létszámú csapat a mieink volt a hazai mezőnyben - mondta Révész Viktória, az STC elnöke. 

A fiú tornászok kilenc érmet szereztek, a kadett csapat pedig vidékbajnok lett, és az országos bajnokságon is harmadik helyen végeztek. Az aerobik versenyzők Szlovákiában, Bulgáriában, Portugáliában és Egyiptomban rangos versenyeken is indulhattak. A legnagyobb eredményt Portugáliában érte el az STC két tagja, Vámosi Viktória Kiara és Révész Valentina ugyanis ott lehetett a világbajnokságon a Flex HD-vel közös csapat tagjaként, és aranyérmesek lettek.