A két pont a lényeg
Nehezen, de győzött a Nyíregyháza a Füzesabony ellen.

A Nyíregyháza a második, a Füzesabony az utolsó előtti helyen áll a férfi kézilabda-bajnokságban, így a papírforma hazai győzelmet ígért. Az NYKC ennek megfelelően kezdett, és 5–1-re vezetett a mérkőzés elején. Az előny talán túlzottan meg is nyugtatta a hazaiakat, mert a folytatásban több támadást is elrontottak, és a védekezés hatékonysága is csökkent, így a szünetig két gólra feljöttek a vendégek. Fordulás után sem változott a játék képe, sőt a végül 11 gólig jutó Péter vezérletével előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Füzesabony. Az utolsó perceknek döntetlennel vágtak neki a csapatok, és előbb két támadást kivédekeztek a nyíregyháziak, majd Tóth Balázs és Marian Kleis gólt lőtt, így az NYKC 31–29-re, a vártnál nehezebben, de győzött.

Kézilabda NB I/B Keleti csoport

Nyíregyháza–Füzesabony 31–29 (16–14)

Bujtosi Szabadidő Csarnok, 100 néző 

NYKC: Nagy L. - Kleis 8, Gubó 5, Tumidalsky, Varga 2, Pánczél 2, Nagy Cs. 1. Csere: Kőrizs (kapus), Boczák (kapus), Kaplonyi 3, Braun 1, Balda, Kurbely 6 

Varga Zsolt szakmai igazgató: – Rosszul játszottunk, csak a két pontnak lehet örülni. Álmosan játszottunk, hiába beszéltük meg, hogyan védekezünk Péter János ellen, nem sikerült megvalósítani. A blokkok és a védések után sem tudtunk labdákat szerezni, miközben a Füzesabony kiadta magából a maximumot, hiszen a bennmaradásért küzd. De a lényeg, hogy a sok hiba ellenére nyerni tudtunk. 

Dankó L.