A kertvárosi iskola tornaterme is megújult

45 millió forintból újult meg a nyári szünetben a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tornaterme. A talaj új, ízületkímélő parketta borítást kapott, digitális eredményjelzőket helyeztek el és felújították az öltözőket is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018.09.28-i számában).


Helyszíni szemlét tartottak múlt pénteken a kertvárosi intézmény tornatermében, melynek során elhangzott:

Nyíregyháza vezetése nagy hangsúlyt fektet a sportfejlesztésekre.

 

Népszerű a sportolás

Nyíregyháza egy sportos város, hosszú lenne végigsorolni, hogy ezt mi minden támasztja alá, de legfőképpen az, hogy a nyíregyháziak egyre inkább szeretnek sportolni. Egy számítás szerint nagyjából 20 ezer nyíregyházi, minden hatodik városlakó sportol már rendszeresen. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, megfelelő körülményeket kell biztosítanunk a különböző külső és belső tereken. Ez a tornaterem az egyik az öt közül, amit most újítottunk fel, korábban már hetet modernizáltunk. Az a legfontosabb, hogy iskolai keretek között a mai kornak megfelelően tudják használni a gyerekek.

–  mondta el Kósa Árpád, polgármesteri kabinetvezető.

 

Modern, ízületvédő

 

A kertvárosi iskola tornacsarnoka 15 évvel ezelőtt épült, és számos sporteseménynek adott és ad otthont, ezért is volt fontos a felújítása.

Ez elsősorban a Kézilabda Szövetségnek, illetve a Sportcentrumnak a közös pályázata volt, amihez az önkormányzat az önerőt biztosította. Kicserélték az alapzatát és új, nagyon modern padlót tettek rá, amely a sportolók ízületeit védi és a sérülés veszélyét csökkenti. Van egy új eredményjelző tábla, történt még egy tisztasági festés és egy vizesblokk-felújítás is.

– sorolta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

 

 

Bőven kihasználják

 

A testnevelő tanárok is nagy örömmel fogadták az újítást, így biztonságosabban tudnak a gyerekek sportolni a tornacsarnokban.

Örülünk ennek a borításnak. A gyerekek nagyon hamar megszerették és megszokták. Azt mondanám, hogy mint egy szilaj lovat, be kell törni a tornacsarnokot, nagyon sokat kell rajta sportolni és fogunk is, hiszen a Diáksport Egyesület több szakcsoporttal végzi itt tevékenységét.

– mondta el Póka Imre.

A gyerekek nagy izgalommal vesznek részt a testnevelésórákon, újdonságnak számít az új padló és a digitális eredménykijelző.

Szerintem fantasztikusak ezek az újítások! A legjobban a kijelző tetszik, jó, hogy látjuk az időt óra közben.

– lelkesedett Kiss Lola Virág.

 

Több mint tucatnyi tornaterem

 

Az elmúlt években az alábbi tornatermek újultak meg kisebb-nagyobb léptékben különböző projektek keretében a teljesség igénye nélkül, hiszen például ebben nincs benne a bánkis fejlesztés vagy éppen az apáczais rekonstrukció, melyről múlt héten írtunk. S szintén egy héttel ezelőtt számoltunk be az Eötvös sportpályafejlesztéséről. (És mint emlékezhetünk, a Kossuthban is modernebb lett a sportpálya, a Szent Imrében pedig tornacsarnok épült...)

– Petőfi Sándor Általános Iskola (Alma u.): PVC-burkolat cseréje, homlokzati nyílászáró cseréje, belső festés, tetőhéjazat cseréje.

– Móra F. Általános Iskola (Fazekas J. tér): komplett felújítás.

– Apáczai Csere János Ált. Isk. (Erdő sor): sportpadló cseréje, tisztasági festés.

– Móricz Zsigmond Ált. Isk. (Virág u.): sportpadló cseréje, OSB falvédő burkolat felrakása, tisztasági festés.

– Móricz Zs. Ált. Isk. Kertvárosi Tagintézménye (Könyök u.): sportpadló cseréje, OSB falvédő burkolat felrakása, tisztasági festés, elválasztó függöny cseréje.

– Bem József Ált. Isk. (Epreskert u.): komplett felújítás.

– Arany J. Gimnázium, Ált. Isk. és Kollégium (Ungvár stny.): sportpadló cseréje, tisztasági festés, elválasztó függöny beépítése, eredményjelző és palánkok felrakása.

– Zrínyi I. Gimnázium és Kollégium (Széchenyi u.): sportpadló cseréje, tisztasági festés, eredményjelző és palánkok felrakása.

– Kölcsey F. Gimnázium (Benczúr tér): sportpadló cseréje, tisztasági festés, eredményjelző és palánkok felrakása.

– Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnoka (Tiszavasvári út): sportpadló cseréje, tisztasági festés, eredményjelző és palánkok felrakása.