A Kertváros mindent vitt – Több mint 3000 nyíregyházi tekert a Bringaváros 7.1-en

Kerékpárosok lepték el Nyíregyházát szombaton. A Bringaváros 7.1 keretében sokan ültek két kerékre, hogy használva a városban épült 71 km kerékpárutat felkeressék a 11 városrészt illetve a Kossuth teret.

Itt egy-egy pecsétet szerezve jogosultak lettek, hogy ajándékokat vehessenek át. Az egyes városrészek külön is rengeteg programmal készültek, a belvárosban pedig volt tánc, gyerekműsor és kutyás bemutató is.

Közben az egyes településrészek között verseny is zajlott, egy görgős kerékpáron kellett minél többet tekerni, de az iskolák is összemérték erejüket.

Estére aztán kiderült: hatalmas siker volt a Bringaváros 7.1 második rendezvénye. 

Egy éve ezren kerékpároztak, most több mint háromezren tekertek! A legügyesebbek 50 km alatt minden kijelült pontot érintettek, a kerékpár szépségversenyre több mint 1500 szavazat érkezett. Ez volt a célunk a kerékpárutak építésével, örülünk, hogy ilyen sokan használták ma is.

- mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester az eredményhirdetéskor. 

A végén kiderült, a Kertváros mindent vitt! A településrészen 186,2 km-t tekertek a lakók, és ezzel megnyerték a versenyt, megelőzve a Malomkertet és Nyírszőlőst. Dr. Ulrich Attila és Gagna Csaba átvehették a vándorserleget.

Az iskolák közötti versenyt is a Kertváros nyerte, a második az Apáczai, a harmadik a Szőlőskerti iskola lett. Mindhárom intézmény utalványt kapott.

Kihirdették a kerékpárszépségverseny győztesét is, itt a zsűri egy olyan bringát talált a legjobbnak, mely egy koncepciós kerékpár, csak egy van belőle a világon - az Nyíregyházán. A tombolán a minden helyszínt érintők között egy biciklit sorsoltak ki, majd Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a nyíregyháziakat.

Színpadra lépett két világbajnok futballista, Cafu és Puyol is, ők dedikált labdákat is a nézők közé dobtak, majd fergeteges koncertet adott a Kowalsky meg a Vega. Folytatás 2020-ban is!  

Kapcsolódó galéria

Bringaváros 7.1 - zárás a Kossuth téren