A kerítésen kívül sem lehet csoportosan szurkolni a futball meccseken

Szigorú előírások mellett, engedélyezték a labdarúgó-mérkőzések megtartását, és ezzel az őszi szezon befejezhető. Nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás és női együttesek is pályára léphetnek zárt kapuk mögött. Bár a létesítményekbe nem lehet bejutni, sokan a kerítésen kívülről, csoportosan szurkoltak az elmúlt meccseken.  

"Az elmúlt napok során lejátszott mérkőzésekkel kapcsolatban sajnálattal tapasztaltuk, hogy egyes sporttelepeken a nézők a kerítésén kívülről, a járványügyi szabályokat figyelmen kívül hagyva tekintettek meg mérkőzéseket. Ahogyan az Önök számára is ismert az MLSZ Elnökségének ELN-181/2020 (11.11.) számú határozata kimondja, hogy a labdarúgás és futsal szakág MLSZ által szervezett valamennyi versenyrendszerének mérkőzéseit nézők nélkül, zárt körülmények között, a vonatkozó jogszabályok, az MLSZ szabályzataiban foglalt előírások és az azok mellékleteiben foglalt kiegészítő rendelkezések betartásával kell megrendezni." - figyelmeztette a csapatokat az MLSZ. 

A Nyíregyháza Spartacus FC egy tájékoztató levelet is küldött ezzel kapcsolatban az utánpótlásban játszó gyerekek szüleinek, és ezúton is kérünk mindenkit, hogy tartson be minden szigorú előírást, azaz csoportosan a kerítésen kívül sem tartózkodhatnak. A polgárőrség és a rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását a hétvégi mérkőzéseken is.