A kemény tél még nem jön

Csütörtökön a kezdeti napos időt erős felhősödés követi, délután főleg északon eshet, éjjel már többfelé. Pénteken elszórtan várható eső, néhol havas eső. Északon szakadozottabb lehet a felhőzet, délnyugaton viszont kiadósabb csapadék hullhat, főleg estétől havas eső, hó formájában. A szél napközben többfelé feltámad. Az enyhe hajnalt délután 3-10 fokos maximumok követik, hűvösebb északon, északkeleten lesz.

Pénteken eső

A hétvégén néhány fokkal lehűl a levegő, szombat virradóra az ország nagy részén kevéssel fagypont alá megy a hőmérséklet. A gyors felhőátvonulások mellett rövidebb napos időszakok is ígérkeznek. A jelenlegi számítások szerint pedig csak helyenként lehet havas eső, kisebb havazás. Északon felerősödik az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szombaton havas eső, vasárnap hó

Vasárnap már többfelé feltámad az északnyugatira forduló szél és csapadék is többfelé valószínű, hószállingózás, havazás formájában. Kezdetben északon és a Dunántúlon, késő délután keleten, északkeleten havazhat. A fagyos hajnal után nappal -1, +5 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Forrás: idokep.hu