A KE-VÍZ 21 Zrt. építi tovább a nyugati elkerülőt

Hamarosan tovább épülhet a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út. A már elkészült első szakasz az M3-as autópályát köti össze a Simai úttal mintegy 2,2 kilométeren, kétszer egy sávon. Az október 31-én átadott útszakasz egy év alatt készült el. A beruházás 3,4 milliárd forintba került, melynek 85 százalékát uniós forrásokból finanszírozták.
A folytatásban – amely előreláthatólag novemberre készül el – megvalósul a Simai út összeköttetése a Tiszavasvári úttal. A több mint 4,5 kilométer hosszú, kétszer egy sávos útszakaszon három csomópontot alakítanak ki a szakemberek, melyből kettő korszerű körforgalom lesz. A nyugati elkerülő út második szakaszához mintegy 200 ezer köbméter földművet emelnek és 18 ezer tonna aszfaltot használnak fel.
Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc nemrégiben arról tájékoztatta lapunkat, hogy hosszabb távon a folytatást is tervezik, hiszen elkészültek a környezeti hatástanulmányok a jövőre nézve nemcsak a Tokaji útig tervezett, hanem az akár Nyírszőlősig tartó szakasznak is.

Sipos Marianna