A karácsonyi ajándékcsomag összeállításáról is vitázott az Idősügyi Tanács
Fotó: Szarka Lajos

Többek között a karácsonyi ajándékcsomagok összeállításáról is értekezett Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa hétfőn. Az önkormányzat minden évben ajándékcsomagot állít össze a város 25 ezer nyugdíjasa számára, mely egyedülálló gesztus Magyarország nagyvárosai között.

Hétfőn ismét ülésezett Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa, melyen dr. Ulrich Attila alpolgármester is részt vett. Számos napirendi pontot megvitattak, többek között szó volt a buszmegállók árnyékolásával kapcsolatos felmérésről, az Állatparki örömsétáról, valamint a Nyugdíjas Parlament munkájában való részvételről is.

„Ami a legfontosabb, az két olyan pont volt, amely szélesebb köröket érinthet, az egyik a karácsonyi csomag összeállítása, a másik pedig az Idősek Világnapjának megünneplése. A karácsonyi csomaggal kapcsolatban tanácsot kértünk a Tanácstól, a tartalomra vonatkozóan, ez persze sokkal bonyolultabb, mintsem hogy elmondjuk, mi van benne, viszont ezt az elmúlt évek tapasztalatai szerint is komolyan akarja venni az önkormányzat, amellett, hogy Magyarországon nincs másik olyan nagyváros, amely 25 ezer nyugdíjas számára karácsonyi csomagot adna ajándékba. Legalább ilyen fontos és kedvelt kérdés a szépkorúak körében az Idősek Világnapja alkalmából szervezett séta az állatparkban, melyet szeptember 30-ára, péntekre tervezünk egy nappal az október elsejei világnap előtt.”

Ebből az alkalomból az idősek ingyenesen mehetnek majd be az állatparkba, a szokásos évenkénti sétára, valamint ajándékokkal is készülnek majd a szépkorúak számára – tette hozzá dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20220912